ASUS WL-330NUL
Denne bør være med i kofferten
Denne lille ruteren er nærmest et must for deg som reiser mye.
Spesifikasjoner: ASUS WL-330NUL
- Trådløsstandard: 802.11n
- Bånd: 2,4 GHz
- Datarate trådløst: Opptil 150 Mbps
- Antenne: 1x intern
- Strømforsyning: USB
- Størrelse: 65 x 21 x 15 mm
- Vekt: 16 gram
Har du noen gang ankommet et hotellrom der du er blitt lovet WiFi, bare for å oppdage at både hastighet og dekning er elendig?
Og ved skrivebordet ligger en kablet nettverkstilkobling som du ikke kan bruke fordi du bare tok med deg iPad-en eller den ultralette PC-en uten nettverkskontakt?
Da har du opplevd et ganske vanlig scenario. Problemet løses enkelt med en liten trådløs reiseruter, og ASUS har den minste vi noen gang har sett, WL-330NUL.
Den gir deg kjapt og enkelt 802.11n med datarate (teoretisk hastighet) på 150 Mbps. Et alternativ til en kompakt reiserouter kan være DIR-505 fra D-Link.
Bruksområdene er flere: Trådløs ruter er kanskje mest interessant, men den kan også brukes for å gi kablet nettverksmulighet til PC-er uten Ethernet-kontakt. Den kan også brukes som en ren USB WiFi-klient.
Vi fokuserer her på rollen som trådløs ruter. Strøm får den via USB. Enten fra datamaskinen eller fra en hvilken som helst USB-lader. USB-lader på 5V 1A følger med.
Enheten er enkel å sette opp, men det kan være en idé å kikke i manualen før man går i gang. Konfigurasjonsgrensesnittet er enkelt og oversiktlig, men mangler avanserte muligheter.
Det er tydelig at dette er en enkelt reiseruter og ikke noe du skal basere det trådløse nettverket hjemme på.
En ting vi savner veldig er 5 GHz-nettverk. På et hotell i en by er ofte 2,4 GHz-båndet tett trafikkert og med mye forstyrrelser. Derfor hadde det vært en stor fordel om man fikk opprette sitt eget 5 GHz-nett på hotellrommet.
Du får her verken den råeste dekningen eller den råeste hastigheten, men det holder i massevis til et hotellrom eller til besøket hos svigerfamilien.
WL-330NUL er så praktisk og kjekk å ha at vi nesten vil kalle den obligatorisk for alle som er litt på farten.
Vi har imidlertid en innvending til USB-kabelen. Det blir ofte upraktisk å ha ruteren i USB-laderen samtidig som man skal rekke fram med en nettverkskabel. Den korte kabelen er fint integrert, men det hadde vært mer praktisk med en lang, avtagbar USB-kabel.
Perfekt er den altså ikke, men likevel praktisk nok til en klar femmer.
Les også:
Stor test av 6 billige smartmobiler
Bare toppkarakterer til disse bærbare gamer PC-ene med store skjermer
Denne saken ble første gang publisert 18/02 2014, og sist oppdatert 03/05 2017.