Rimelig og solid ultrabook
Acer Aspire S3
Acer er ute med andre generasjon av sin vesle S3. Den er fortsatt ganske rimelig og ganske solid.
Acers ultrabook har vært på markedet siden vinteren 2011 og bortsett fra nyeste generasjon innmat fra Intel, er dagens modell uforandret fra forgjengeren. Det er de ikke alene om, for også Asus Zenbook UX31A er også temmelig lik første generasjon på utsiden.
Acer har laget Aspire S3 i både metall og plast, og selv om kvalitetsfølelsen er god er den ikke helt på nivå med de beste konkurrentene. Likevel er det er ingen områder som gir mye etter, samtidig som basen kjennes stabil og solid. Skjermlokket er også i metall, mens rammen rundt er i grå plast. Selv om skjermlokket er i metall skal det ikke mye press til før det synes på skjermen. Hengslene er også av den litt vinglete sorten. Designet er spunnet rundt grått, børstet metall og gir et elegant og tidløst utseende, samtidig som det beskytter godt mot fingermerker.
Ikke lys i tastaturet
Tastaturet har helt flate taster, lagt ut som fliser med mellomrom. Det har ikke baklys, noe som begynner å bli vanlig på dyrere konkurrenter. Acer for vane å kline enkelte taster helt innpå naboen, og det kan være utfordrende å trykke riktig. Mest feil trykker vi med linjeskift og '-tasten. Bortsett fra det er skrivekomforten grei med litt kort tastevandring, men fast og kontant respons. Lydnivået er temmelig lavt.
Pekeplaten er av typen med alt integrert, der hele platen trykkes ned og mesteparten gir venstreklikk. Platen har en litt ru overflate som er behagelig i bruk, og den er presis med god respons. Klikkelyden er litt høyere enn tastene på tastaturet, men det plager nok ingen.
Maskinen er utstyrt med Windows 7, men hos Acer får du gratis oppdatering til Windows 8 for deres Ultrabooks.
Lyden fra de integrerte høyttalerne er ikke så verst til å komme fra en 13-tommers maskin. Bass er naturlig nok fraværende, men stemmer gjengis godt, og man får nok trykk til å høre hva som foregår uten å være helt i nærheten av maskinen.
Spesifikasjoner: Acer Aspire S3 (391-53314G52add)
- Prosessor: Intel Core i5 3317U / 1.7 GHz
- Chipset: Mobile Intel HM77
- Minne: 4 GB (4 GB) DDR3-1600
- Skjermkort: Intel HD Graphics 4000
- Skjerm: 13,3 tommer (blank)
- Skjermoppløsning: 1366 x 768 (16:9)
- Harddisk: 500 GB Hitachi HTS545050A7E380 + 20 GB SATA SSD
- Optisk drev -
- Nettverk: Atheros AR5BWB222
- Bluetooth: Ja, versjon 4
- Lyd: Realtek ALC269, Intel HD Audio-kontroller
- Batteri: 36 Wh
- Operativsystem: Windows 7 HP 64-bit
- Forsiden Status LED
- Venstre side Hodetelefonkontakt
- Høyre side Kortleser
- Porter baksiden: Strømkontakt, HDMI, 2x USB 3, Viftegrill
- Dimensjoner: 323 mm x 219 mm x 18 mm
- Vekt: 1,35 kg
- Annet: Webcam 1,3 Mpx
Skjermen er en 13-tommer med glanset front og HD-oppløsning. Bildekvaliteten er generelt ganske god når man ser rett på skjermen. Den ser ut til å ha moderat kontrast og svartnivå, mens fargene er livlige. Vertikalt skal man ikke vike langt fra planet før det dukker opp utbrente områder og fargefeil, mens ting ser bedre ut horisontalt. Lysstyrken ser heller ikke ut til å være mer enn moderat, så den er følsom for strølys i lyse omgivelser, noe den blanke skjermen bidrar til.
Lavvolt
I buken sitter Intels nyeste plattform, og kraften kommer i form av en lavvoltsprosessor med integrert grafikk. Det er nok kraft til vanlige hjemmebruk, bortsett fra til spill. Riktignok klarer den å dra det meste av titler, men på nyere utgaver må man regne med å gå ned til de laveste kvalitetsinnstillingene for å få spillbar ytelse. Lagringen deles mellom en snurredisk og en liten brikkedisk, og det er en løsning som gir bedre respons enn med bare snurredisk, samtidig som man har god lagringsplass.
Kjøleløsningen er ikke av de mest stillegående vi har hørt og viften har en tendens til å spinne opp og ned i takt med belastningen, selv ved lett bruk. Ved lett bruk holder basen seg kald, mens den blir temmelig varm i området rundt viftegrillen når den jobber hardt.
De fleste tilkoblingene er plassert på baksiden, der de holder kablene ute av veien for det man holder på med. Unntakene er lydkontakten og minnekortleseren, som sitter på hver side nede ved skjermen. Vi kunne nok ønsket oss en USB-port på siden, så det ville vært lett å koble til en minnepinne uten å snu på maskinen. Det er også verdt merke seg at den mangler Ethernet og VGA, samt at batteritiden er et stykke bak de beste.
Konklusjon
Vår versjon av Acer Aspire S3 er rimeligere enn mange av konkurrentene i ultraklassen, og det gjør den aktuell for mange. Dessverre er kombinasjonen med lyssvak skjerm og glanset front mer enn bare irriterende når den brukes ved varierende lysforhold eller utendørs. Dessuten er den langt fra lydløs, selv ved lett bruk.
Man får Aspire S3 i flere konfigurasjoner og vår modell ligger midt på treet prismessig. Den rimeligste modellen kommer med tregere prosessor fra forrige generasjon, mens de dyrere modellene kommer med ren brikkedisk og raskere prosessor.
Les også:
Sjekk denn lekre iPhone-høyttaleren
Denne saken ble første gang publisert 03/10 2012, og sist oppdatert 03/05 2017.