Asus G55VW (S1020V)

- Råsterk og stillegående

Heftig spill-pc imponerer i testen.

LYS: Tastaturet har god komfort og det har baklys. Det synes ikke vi lenger kun er en gimmick, for det har absolutt noe for seg om man taster i tussmørke.
LYS: Tastaturet har god komfort og det har baklys. Det synes ikke vi lenger kun er en gimmick, for det har absolutt noe for seg om man taster i tussmørke. Foto: Tron Høgvold
Sist oppdatert
Nyheter HjemmePC nr. 6 2012
Nyheter HjemmePC nr. 6 2012 Foto: Tron Høgvold

Ivy Bridge er her, og den første maskinen vi tester med Intels nyeste er Asus G55VW . Det er en sint spillbærbar som holder seg overraskende kjølig.

Asus har hold fast ved grunndesignet på sine spillbærbare de siste årene, så det er ikke rart vi synes vi har sett dette før. Men det er som kjent ikke noe poeng i endre det som fungerer, og G55V ser absolutt ut som en moderne og hissig spillmaskin. Ønsker du noe mer ekstremt, kan du se på Alienware M17x fra Dell.

På ASus G55V er det svarte, gummierte flater, kanter og enorme viftegriller. Dette liker nok spillere, samtidig som det ikke er så ekstremt at det støter fra seg andre som trenger en kraftig maskin med høy skjermoppløsning.

Basen er tykk og solid. Dessuten er den godt avstivet. Overflatene er preget av at det er få myke områder, med unntak av venstresiden under det optiske drevet. Det er likevel ikke et sted man normalt løfter maskinen, så det ødelegger ikke det gode inntrykket. Skjermlokket er også av den solide typen, og vi klarte ikke å få gjennomslag på skjermen. De gummierte overflatene er motstandsdyktige mot fingermerker, og beskytter maskinen godt når den dras rundt på spillsamlinger.

Tastaturet er av flistypen, med mellomrom mellom tastene. Tastene er flate, med en litt ru overflate, og de har bakgrunnsbelysning. Hvis man synes helt flate taster er greit, vil man nok like dette tastaturet. Selv om vandringen er litt kort og tastemotstanden er litt ullen, er det behagelig og også tilnærmet lydløst i bruk. W-knappen har en liten tupp nederst med tanke på spillere som kjører klassisk WASD-oppsett. Dessuten er utformingen romslig, med piltaster som har lik størrelse.

Pekeplaten er stor og presis, med en behagelig glatt overflate, som er godt adskilt fra håndleddstøtten. Knappene er fullstendig separert og har gummiert overflate. De er for øvrig like lydløse som tastaturet.

JETSTRØM: Viftegrillene gir et sinna utseende og skjuler et effektivt og stillegående kjølesystem.
JETSTRØM: Viftegrillene gir et sinna utseende og skjuler et effektivt og stillegående kjølesystem. Foto: Tron Høgvold

Høyoppløst

Spesifikasjoner

Prosessor: Intel Core i7 3610QM / 2.3 GHz

Chipset: Intel Panther Point HM77

Minne: 8 GB (2 x 4 GB) DDR3-1333

Skjermkort: GeForce GTX 660 M - 2 GB

Skjerm: 15,6 tommer (matt) (1920 x 1080 (16:9))

Harddisk: 750 GB Seagate Momentus ST9750420AS

Optisk: drev DVD-brenner LG HL-DT-ST DVDRAM GT51N

Nettverk: Atheros AR9485WB-EG (b/g/n) Wireless Network Adapter

Atheros AR8151 PCI-E Gigabit Ethernet Controller

Bluetooth: Ja, versjon 4.0

Lyd: VIA VT1802P, Intel Panther Point PCH

Batteri: 8-cell, 74 Wh, 14,4 V

Operativsystem: Windows 7 HP 64-bit

Porter forsiden: minnekortleser

Porter venstre side: Kensington, 2x USB 3, mikrofonkontakt, hodetelefonkontakt, optisk drev

Porter høyre side: strømkontakt, Ethernet, VGA, MiniDisplayPort, HDMI, 2x USB 3

Baksiden: 2x viftegrill

Dimensjoner: 384 mm x 299 mm x 51 mm

Vekt: 3,8 kg

Annet: Webcam

Lyden fra de innebygde høyttalerne er ganske god sett i forhold til andre bærbare, og den klarer å spille rent på høyeste nivå. Likevel synes vi lyden har et noe beklemt, boksaktig preg, og det var uventet.

Dette kan henge sammen med at lyddriverne nok ikke var modne, for vi fikk ikke gjort justeringene vi ønsket.

Skjermen er en lyssterk 15-tommer, med matt overflate og full HD-oppløsning. Skjermen er god til sitt bruk, med relativt gode innsynsvinkler og grei fargegjengivelse. Sort er ikke spesielt grått og fargene har nok futt til at de fleste blir fornøyd.

Kraftige saker

Under panseret finner vi en splitter ny prosessor fra Intels Ivy Bridge-serie, paret med en grafikkbrikke fra Nvidias nyeste Kepler-serie. Prosessoren er på testtidspunktet den tregeste av bærbargjengen i Core i7-serien, men sett i forhold til forrige generasjons Sandy Bridge-prosessorer gir den et solid inntrykk.

Grafikkbrikken tilhører øvre mellomklasse. Selv om dette er kraftige saker, er det likevel liten grunn til å oppgradere hvis man sitter på en relativt ny rigg og er fornøyd med ytelsen. Den vil stort sett oppleves som tilnærmet identisk. Uansett er denne egnet til hva det skal være, og kan dra det som er av spill i skjermens foretrukne oppløsning. Av og til må man kanskje ned i billekvalitet for å unngå tapte ruter, men det er også individuelt hvor mye hakking man tåler.

Ivy Bridge-prosessorene er krympet og dermed mer strømgjerrige og kjølige. Det, sammen med en effektiv og stillegående kjøleløsning, gjør lydnivået høyst akseptabelt, selv ved last. Den blir heller aldri mer enn lunken, med unntak av området rett rundt viftegrillene på baksiden.

Batteritiden er som normalt for klassen, og noe annet hadde vi ikke forventet selv om en ny, strømgjerrig prosessor er på plass. Nvidias Optimus-løsning for bytte av grafikkbrikker har den nemlig ikke, og det drar batteritiden ned i lett-bruk-testen vår. Den har det som oftest trengs av tilkoblinger, fire USB3-porter, tre tilkoblinger for skjerm, og de mest brukte er godt plassert tilbaketrukket fra håndleddsstøtten på begge sider.

Konklusjon

TUNG: G55VX er en solid spillmaskin, som tåler å dras rund på spilltreff. Tyngden gjør at man bør kjøpe en sekk å ha den i.
TUNG: G55VX er en solid spillmaskin, som tåler å dras rund på spilltreff. Tyngden gjør at man bør kjøpe en sekk å ha den i. Foto: Tron Høgvold

G55VW fortsetter arverekken av svært dugelige spillmaskiner fra Asus, som innfrir kravene til spillere på en meget gjennomført måte.

Den er råsterk og stillegående, og trives også som kraftig skrivebordserstatter og avspiller i hjemmekinoen. På testidspunktet kan den handles i tre forskjellige konfigurasjoner, der vår var den midterste. Den billigste har mindre harddisk, mens den dyreste har mer minne, hybriddisk og Blu-ray-spiller.

Les også:

12 kule funksjoner på Samsung Galaxy S III

Dette trikset lar deg se NRK.no i utlandet i sommer

Slik får du det rimeligste mobilabonnementet for deg

Testresultater

TESTRESULTATER: Asus G55VW sammenlignet mot to aktuelle konkurrenter.
TESTRESULTATER: Asus G55VW sammenlignet mot to aktuelle konkurrenter.

Denne saken ble første gang publisert 11/05 2012, og sist oppdatert 03/05 2017.

Les også