Sony vil utfordre Apples iPad
Vi har prøvd Sonys nye nettbrett
Sony med surfe-akselerator og asymmetrisk form.
Spesifikasjoner
Sony Tablet S
Skjerm: 9.4 tommer
Lagringsplass: 16-32 GB
Plass til minnekort: Ja
OS: Android: 3.1
Prosessor: Nvidia Tegra 2 1 GHz
Vekt: 598 gram
Sony Tablet P
Skjerm: 2 x 5.5 tommer
Lagringsplass: 4 GB
Plass til minnekort: Ja
OS: Android 3.2
Prosessor: Nvidia Tegra 2 1 GHz
Vekt: 372 gram
I løpet av høsten kommer Sonys to nye nettbrett i salg. Sony Tablet S og Sony Tablet P tar mål av seg til å konkurrere med Apples iPad. Vi har prøvd begge.
Slå tilbake etter prøvelser
Det var en offensiv toppsjef i Sony, briten Howard Stringer, som fortalte en fullstappet sal med pressefolk på Europas største forbrukerelektronikkmesse, IFA, hvordan Sony skulle slå tilbake etter det som har vært et år fullt av prøvelser for Sony.
- Dette året har vi i Sony blitt banket flate, oversvømt og vi er blitt hacket. Det var i går. Vi er her i dag for å vise dere en rekke nye produkter og fortelle hva vi skal gjøre nå, sa Stringer.
- Vi skal ta nettbrettene til et helt nytt nivå. Det er ikke et spørsmål om hvem som var først, men hvem som er best, sa en opplagt og småvittig Stringer.
Kommer i høst
Sonys har tidligere vist frem bilder av selskapets nettbrett, men på IFA fikk vi både se og prøve de to nye nettbrettene, Sony Tablet S og Sony Tablet P.
Sony Table S er produktet som ligner mest på det vi nå kjenner som et tradisjonelt nettbrett. I motsetning til Apples 9.8 tommers store skjerm og Samsung som har valgt 10,1 på Galaxy Tab, går Sony for en 9.4 tommers stor skjerm på sitt nettbrett. Sony Tablet S har også fått en litt ukonvensjonell form.
Asymmetrisk form
Formen er asymmetrisk og er tykkere i den ene enden. Den utformingen har primært to funksjoner: Det gjør den bedre å holde siden man får et godt grep når man holder den vertikalt og den tykke enden fungerer som «stativ» når den ligger på bordet.
Sony har valgt Android som operativsystem på sine to nye nettbrett. Selv om Sony har gjort noen småting med brukergrensesnittet, er det umiskjennelig en Android-enhet vi opererer. Sony skryter blant annet av at de har gjort surfeopplevelsen bedre ved hjelp av en akselerator.
Raske
I bruk virker også Sonys nettbrett til å være gode og raske surfebrett. Vi sneik oss til å kjøre en liten test med Browsermark på både Sony Tablet S og Sony Tablet P. Begge skåret godt, men ikke over det vi har målt på andre nyere nettbrett, som for eksemnpel Asus Eee Pad Transformer, som ble best i test i en stor test i HjemmePC i august.
Sony Tablet P er et nettbrett med to skjermer. Hver skjerm er på 5.5 tommer og disse kan brukes hver for seg eller sammen som en stor skjerm. Brukt hver for seg kan den ene skjermen brukes som tastatur, mens den andre fortsatt fungerer som en vanlig skjerm. Sony Tablet P kan klappe sammen slik at den lett får plass i en jakkelomme.
Ikke HDMI
Sony har også utelatt HDMI-utgang på begge sine nettbrett. Årsaken er nok ganske enkelt at man skal bruke nettbrettene trådløst mot en TV. Fortrinnsvis en Sony TV. Vi fikk nemlig prøve hvordan man lett kunne koble nettbrettet mot en trådløs TV for så å ta et bilde eller en video og «slenge» det mot TV-en med fingeren.
Sony satser også på innhold for å skille seg fra andre produsenter. Sonys tidligere film- og musikktjeneste (Qriocity) får nå navnet «Music Unlimited» og videotjenestene blir hetende «Video Unlimited». Sony bekreftet på IFA at «Music Unlimited» kommer til Norge i løpet av høsten. Tjenesten blir en betalttjeneste på linje med Wimp og Spotify. Filmtjenesten har Sony dessverre ennå ikke satt noen dato for. Begge disse tjenestene kommer ferdig installert på Sonys nettbrett.
Førsteinntrykket etter en knapp time med Sonys to nye nettbrett er positivt. Sony Tablet P er nok for spesiell for de fleste, mens Sony Tablet S nok kommer til å friste mange kjøpere. Sony Tablet S er både kompakt og lett. Sony opplyste på IFA at nettbrettet kommer i salg i Europa i slutten av september til en pris av 479 euro. Sony Tablet P kommer i november og vil koste 599 euro.
Les også:
Denne saken ble første gang publisert 31/08 2011, og sist oppdatert 06/05 2017.