Asus U35JC
Solid allrounder
Asus imponerer med lang batteritid og en solid konstruksjon.
Spesifikasjoner
Prosessor: Intel Core i3 370M 2,4 GHz
Chipset: Intel(R) HM55
Minne: 4 GB (2 x 2GB DDR3-1066 (533MHz) )
Skjermkort: Nvidia GeForce 310M, Intel HD Graphics
Skjerm: 13.3" HD-LED 1366x768 (16:9, blank)
Harddisk: Western Digital Corporation 500GB, 5400 RPM
CD/DVD/BD: Nei
Nettverk: Atheros AR5B95
Wireless Network Adapter: IEEE 802.11b/g/n
Lyd: Realtek HD Audio
Batteri: 8-cell, 4400mAh, 63Wh
Operativsystem: Windows 7 Home Premium 64-bit
Mål: 32,2 x 23,3 x 2,46 cm
Vekt: 1.9 kg
Annet: Nvidia Optimus, Webcam (0,3 MP), Bluetooth, Minnekortleser (MMC/SD/SDHC/SDXC)
Inn- utganger
Forsiden: Ingen
Venstre side: Viftegrill, VGA, HDMI, USB 2.0
Høyre side: Minnekortleser, Hodetelefon, Mikrofon, USB 2.0, USB 2.0, Ethernet, Strøm
Baksiden: Ingen
Benchmarks
3DMark Vantage: E5620
PCMark Vantage: 4871
PCMark Vantage - Gaming: 3550
PCMark Vantage - HDD: 3045
X264 Benchmark HD (pass 1): 40,31 fps
X264 Benchmark HD (pass 2): 11,4 fps
Futuremark Peacekeeper: 2804
WinRAR Benchmark: 1575 KB/s
Windows Experience Index: 4,7
BatteryEater - Reader's test: 8:38 t
BatteryEater - Classic: 2:04 t
Asus gjør mye rett med U35JC, og den er godt konfigurert til brukergruppen den strekker seg etter.
Maskinen er utstyrt med en Core i3-prosessor fra Intel, og et GeForce 310M skjermkort fra Nvidia. Kombinert med «Optimus» sikrer den ikke bare veldig god batteritid, men også god nok ytelse til at maskinen mestrer de fleste oppgavene du slenger etter den.
Noen ideell spillmaskin er det imidlertid ikke, selv om den takler HD-video og en del 3D-grafikk tilfredsstillende.
Gjennomgående god kvalitet
Et behagelig pluss er at maskinen er veldig stillegående, så du blir ikke plaget av viftestøy eller andre ulyder . Samtidig holder maskinen seg veldig kjølig, selv under harde økter.
Et viktig pluss i boka for dere som holder på med tyngre oppgaver - og for dere som ønsker en stillegående maskin til eksempelvis kontor, lesesal eller skolebruk.
Noe vi er veldig imponerte over er byggekvaliteten til U35JC. Asus har valgt å fjerne DVD-drevet, noe som bidrar til at den ikke har typiske «soft-spots», med mye fleks i tastaturet.
Maskinen har et godt konstruert chassis, noe som gjør at den oppfattes som både kompakt og stabil.
Skriker ikke etter oppmerksomhet
Designmessig er maskinen helt kurant, den skriker ikke etter oppmerksomhet; men er allikevel stilfull i tøff, børstet metallstil. Svart er den eneste supplementerende fargen, og sammen utgjør de en veldig god kombinasjon med et stilfullt og nøytralt utseende.
Asus har brukt samme type tastatur som vi finner på tidligere suksessfulle modeller, som UL30VT. Dette fungerer fremdeles veldig godt.
Tastene har et mellomrom mellom hver tast, og de føles behagelig ut å skrive på. Ellers er det lite å klage på både responstiden og motstanden til tastene. Et godt og gjennomført tastatur. Vi skulle gjerne sett at det var et lite mellomrom som skilte musetastene også, da disse var litt kranglete til tider.
Museflata er responsiv, og er av brukbar størrelse - men de har enda ikke fått lagt til vanlig multitouch-funksjonalitet.
Solid batterilevetid
Maskinen imponerer med over åtte og en halv times batteritid, noe som er i øverste klasse for denne typen maskiner. Når vi presset maskinen til det hardeste holdt den imidlertid kun i overkant av to timer, som heller ikke er dårlig.
Asus har tatt i bruk en teknologi kalt Optimus, som automatisk velger om den skal bruke det dedikerte skjermkortet fra Nvidia, eller Intel-chippen som sitter på prosessoren.
Førstnevnte brukes kun i tilfeller hvor det trengs GPU-kraft, som ved videoavspilling og 3D-programmer.
Når det kommer til lydkvalitet kommer den faktisk greit ut av det, med en klar og fin gjengivelse av tonene. Det tatt i betraktning kan du fortsatt se langt etter en fyldig og god bass på slike maskiner. Veldig høyt spiller den heller ikke.
Grei oppløsning
Som på de fleste av dagens maskiner på 13.3", finner vi også her en oppløsning på 1366x768 piksler. Det fungerer stort sett veldig greit, og sammen med en blank og god skjerm, er det ikke mye å sette fingeren på, annet enn litt dårlig innsynsvinkel. Det er imidlertid greit å være oppmerksom på at blanke skjermer blir veldig reflekterende i kombinasjon med dagslys, så om du ofte bruker maskinen i friluft, kan det være en idé å undersøke det nærmere.
Den er godt utstyrt med både USB-porter og andre tilkoblingsmuligheter, selv om enkelte kanskje er litt malplassert. Vi finner eksempelvis to USB-porter, ethernet og tilkoblingene til headset og mikrofon på høyre siden, noe som kan være litt uheldig for de som har reservert den siden til musa. Ellers finner vi både VGA og HDMI for tilkobling til ekstern skjerm.
Uten DVD-rom
Enkelte stusser nok over at den ikke har et optisk drev, men for de fleste er det totalt unødvendig. Fordelen ved å ekskludere det er at maskinen ofte blir mye stivere, får noe lavere vekt - og en potensielt lavere pris.
Maskinen kommer med en god del programmer du helt sikkert klarer deg fint uten; og mange kan med fordel avinstallere mye av dette når dere starter PC-en for første gang.
Les også:
Sannsynligvis verdens beste mobil
Slik får du lenger batterilevetid på din bærbare PC
Denne saken ble første gang publisert 10/09 2010, og sist oppdatert 06/05 2017.