BroadbandButler One

Virusfri surfing

PC-alternativet BroadbandButler vedlikeholdes over nettet og er resistent mot virus og ondsinnet programvare.

SIKKER SURFING: Med denne boksen surfer du risikofritt på nettet.
SIKKER SURFING: Med denne boksen surfer du risikofritt på nettet. Foto: FOTO: Atle Skretting
Sist oppdatert
LINUX: Skal du primært sjekke e-post og lese nettsider og har ingen greie på data, så kan dette være en grei løsning. Men, prisen gjør at mange likevel vil velge en PC med full funksjonalitet.
LINUX: Skal du primært sjekke e-post og lese nettsider og har ingen greie på data, så kan dette være en grei løsning. Men, prisen gjør at mange likevel vil velge en PC med full funksjonalitet. Foto: gratis

Spesifikasjoner: Broadband Butler

Linuxbasert

Minne: 1 GB Flash

Størrelse: 200 x 200 x 450 mm

Strømforbruk: 27 watt

Laveste nettpris: 2990 kr (Pcutstyr.no)

Karakter 4.

Leverandør: www.broadband-butler.com

Det dreier seg om en liten linuxbasert boks som er helt lydløs, oppdaterer seg selv og går på internett når strømmen skrus på.

Programvaren ligger på en 1GB flash-disk, som er delt i to. Den ene delen inneholder programvaren som er i bruk, mens den andre skal håndtere oppgradering.

Les også: Test av 6 knøttsmå bærbare

Når en oppdatering er klar, legges den her og installeres deretter automatisk, uten at brukeren trenger å gå ut av systemet. Deretter venter systemet til stasjonen er blitt stående ubrukt i 15 minutter, før den foretar en restart og er klart til bruk igjen på under minuttet.

Da jeg klagde over at programvaren ikke automatisk fant det trådløse nettverket med wireless-dongelen jeg hadde kjøpt (150 kr), ble søkefunksjonen utviklet og installert over nettet. Nå funker den utmerket mot min trådløse ruter.

Her kan ikke brukeren rote til noe. De norske utviklerne påstår at BroadbandButler er immun mot virus, noe som antakelig stemmer, fordi systemet er lukket og utilgjengelig.

Lagringen skjer på nettet eller eksternt via USB, og oppdateringen skjer med signerte pakker.

Den leveres med Firefox, multimediastøtte, samt tekstbehandleren AbiWord. Videre har den støtte for Java, Flash, og PDF, og har alle de vanlige PC-portene.

Oppgraderinger skal skje automatisk minst to ganger årlig. Det mest behagelige ved BroadbandButler er at den kan stå kontinuerlig uten å være noen risiko.

Ikke minst kan man gå inn på alle de "farlige" sidene, der man ville vært gjennominfisert om man hadde våget seg inn fra en ordinær PC.

Imidlertid kunne BroadbandButler-gruppen gjort mer for å gjøre grensesnittet enda lettere, noe de sier de jobber med. Den høye dollarkursen er ikke gunstig for import av hardvare, og til tross for inkludert oppdatering føles prisen på 2990 kroner i overkant, tatt i betraktning at skjerm og tastatur kommer i tillegg.

Flere tester på Klikk Teknologi

Denne saken ble første gang publisert 15/02 2009, og sist oppdatert 05/05 2017.

Les også