Toshiba Satellite Click Mini L9W-B-102
Knøttene kommer!
Toshiba har lansert en ultraportabel hybrid med 8,9-tommers skjerm og hyggelig pris. Men er den verdt pengene?
Toshibas vesle Click Mini bringer fram gode, og mindre gode minner fra tiden da minibærbare var det store.
Sammenligningen er ikke helt rettferdig, for Click Mini er en hybrid som kan brukes som rent nettbrett, eller man kan klikke brettdelen fast i tastaturbasen og få en ultraportabel med lang driftstid på batteri.
Trangt om plassen
For deg som skal bruke maskinen til skrivearbeid eller notater, er tastaturet det største aberet.
Oppsettet er trangt, basen under tastene har mye svikt og skrivefølelsen er litt skranglete.
Det meste går naturligvis, men det blir fort knoting og skrivefeil. Den relativt store pekeplaten er ganske treg og upresis, men det kan hende at presisjon og respons blir bedre med oppdateringer.
Det ble i alle fall til at vi ofte brukte fingrene på den berøringsfølsomme skjermen istedenfor pekeplaten. Det fungerer helt glimrende og med egnet pekepenn treffer man alltid der man skal.
For mange vil sikkert disse ulempene komme i annen rekke, men det er viktig å være klar over at bare litt større maskiner gir en helt annen skrivekomfort og brukervennlighet. Men prisen blir jo ofte en annen også.
Klassisk
Designen er hvit og egentlig klassisk for en minibærbar. Flatene har en litt grov og ruglete plast over det hele og pakken kjennes overraskende solid, selv om det er enkelte myke områder på basen
Toshiba Satellite Click Mini L9W-B-102
- Prosessor: Intel Atom Z3735F
- Grafikk: Intel HD Graphics
- RAM: 2 GB
- Lagring: 32 GB, eMMC
- Skjerm: 8,9 tommer, IPS, blank, berøring
- Oppløsning: 1920x 1200 piksler
- Trådløst: 802.11 b/g/n, Bluetooth
- Ethernet: Nei
- Kamera: Ja
- OS: Windows 8.1 med Bing
- Vekt: 977 g som bærbar og 471 g nettbrett (vår måling)
Festemekanismen til brettdelen er temmelig slarkete, men det er ingen fare for at delene skal løsne.
Åpningsvinkelen på skjermen er noe begrenset, men vide innsynsvinkler på IPS-panelet gjør at det går greit å ha maskinen i fanget.
Skjermen har god gjengivelse og 1920 x 1200-oppløsning gir et skarpt bilde. Fronten er blank, noe man ikke kommer unna på berøringsfølsomme skjermer.
Da er det dumt at skjermen ikke er spesielt lyssterk, for refleksjoner kan bli et problem. Lyden fra de innebygde høyttalerne er god, selv om det ikke er noe futt i bunnen.
De gjengir tale godt, og lydtrykket duger til lytting rett i ved.
Mini av det meste
Det er naturlig nok ikke flust med tilkoblinger på en så liten maskin. Brettdelen har mini-USB, mini-HDMI og microSD-kortleser. Basen har en USB2-port og SD-kortleser.
Heldigvis stikker ikke minnekort langt ut fra basen, for man må i mange tilfeller supplere lagringen med minnekort siden den interne brikkedisken bare har 11 GB ledig plass når alt er ferdig installert.
Intel Atom står for kraften, og med oppdatert arkitektur og fire kjerner er ytelsen bedre enn vi er vant til. Men Windows 8.1 er en tung kompanjong, så det hender det lugger litt. Click Mini har ingen vifter, så ved tung last blir det litt hett på baksiden av brettet.
Vi så ingen tegn til nedklokking av hastigheten, så det er liten tvil om at Atom er en strømgjerrig kar.
Batteritiden i vår variertbrukstest landet på nesten sju timer med basen og brettet koblet sammen.
Oppsummering
Toshibas ultraportable hybrid har lang batteritid og en god skjerm. Det fullverdige tastaturet er smått og trangt, men det duger bedre enn fryktet.
Alt i alt gjør dette at Click Mini passer godt for studenter og andre som trenger en ultraportabel som ikke koster skjorta.
På testtidspunktet var ingen priser tilgjengelige, men veiledende utsalgspris er oppgitt til 3490 kroner.
Denne saken ble første gang publisert 24/08 2015, og sist oppdatert 24/06 2017.