D-Link DCS-2310L
Overvåkningskameraet som ser i mørket
D-Link har lansert sitt første utendørskamera for overvåking av hus og hjem. Vi synes det fungerer veldig godt, men savner trådløs nettverksmulighet.
Spesifikasjoner
- Kameralinse: 3,45 mm F2.0
- Tilkobling: Kablet internett (10/100)
- Maks videooppløsning: 1280x800
- Videokodeker: H.264, MPEG4, JPEG
- Lydkodeker: G.711, G726
- Lagring av videoklipp: PC/Mac, FTP, Nettverksmappe, Micro-SD-kort
D-Link DCS-2310L er et kamera som skal tåle å brukes utendørs, og som gjør videoopptak også i mørket ved hjelp av innebygde IR-lys. Kameraet er i "familie" med D-Link DCS-5222L, som også ser i mørket men er kun for innendørs bruk.
Kameraet har ganske mange avanserte muligheter. Når det registreres en bevegelse i bildet, kan det automatisk laste opp videoklipp til en PC, server på eget nettverk, minnekort i kameraet eller til en FTP-konto. Sistnevnte kan gjøres uten at du trenger å ha noen PC stående på.
Ønsker du mer tradisjonell «butikkovervåking», kan du ta opp sammenhengende video gjennom programmet D-ViewCam.
Kameraet kobles til nettverket med en nettverkskabel som er sveiset inn i kameraet, dette gjelder også strømkabelen. Sannsynligvis er det gjort for å gjøre kameraet mer værbestandig.
Vi testet det utendørs noen dager i norsk vinterkulde, noe kameraet så ut til å tåle helt fint. Her er det ingen trådløs nettverksmulighet. Skal du bruke det utendørs, må du legge ut kablet internett. Det kan være verdt å merke at det ikke fungerer å filme ut et vindu i mørket, da IR-lysene reflekterer i glass.
Vi synes bildekvaliteten er helt akseptabel, også i mørket. Bevegelsessensoren klarte vi å sette opp slik at vi fikk med når noen dukket opp foran kameraet, uten å få for mange bomskudd. Dessverre slo den noen ganger inn litt for sent til å fange «innbruddstyvens» ansikt før han vår gått forbi, men det er mulig å justere ømfintligheten.
På utsiden har D-Link trykt logoen Zero Configuration - Null konfigurering. Det gjelder kanskje hvis du bare har tenkt å se direktevideo gjennom nettleseren eller mobilappen, og få tilsendt stillbilder til en e-postkonto. Dette gjøres kjapt og greit i skytjenesten MyDlink. Skal du bruke funksjonene for å få sendt videoklipp til en FTP-server, må du derimot bruke et ganske tungvint webgrensesnitt krydret med mange kryptiske forkortelser.
Les også:
Lekker bærbar med berøringsskjerm
Endelig enklere med kjøpefilm fra iTunes på alle dine iOS-enheter
Slik får du en snartknapp i Windows 8
Bra og billig nettbrett: Archos XS 101
Denne saken ble første gang publisert 04/03 2013, og sist oppdatert 03/05 2017.