Godt førsteinntrykk
Nikon Coolpix S520
Nikon Coolpix S520 ser langt stiligere ut enn Canons modell, men har den like mye under pansret?
Nikon Coolpix S520
Spesifikasjoner
Oppløsning: 8,1 megapiksler
Optisk zoom: 3x
Skjermstørrelse: 2,5"
Skjermoppløsning: 115.000 piksler
Internminne: 23 MB
Minnekort: SD-kort
Optisk bildestabilisator: Ja
Lysfølsomhet: ISO 64 - 1600
Mål: 9,4 x 5,3 x 2,22
Vekt: 115 gram
Coolpix S520 tilhører Nikons Style-serie, noe S-en i modellnavnet viser. Det betyr at design er viktig, og kameraet er blant de peneste i testen med sin mørke metallkropp (modellen kommer også i fargene lys bronse og lilla). Kameraet har i tillegg noen små overraskelser. Blant annet byr den på største manuelle lysfølsomhet med ISO 2000, i alle fall hvis du ser bort fra at Pentax tilbyr ISO 6400 på sin Optio M50, men det er med redusert oppløsning, så det må betraktes som litt juks.
Vanskelig enkelt
Vi liker Nikons speilreflekskameraer veldig godt, men på kompaktsiden har de aldri overbevist oss helt, og billigklassen er ikke helt stedet å starte for å bli overbevist heller. Kameraet har ganske standard spesifikasjoner. 8 megapikslers oppløsning, 3x optisk zoom, og 2,5 tommer LCD-skjerm. Kameraet kan også skilte med testens klart dårligste nærgrense. 15 cm er det nærmeste du kommer motivet med kameraet, og det blir det ikke de helt imponerende makrobildene av. Vi blir ikke helt overbevist av Nikons menystyring heller. Her finner du ingen modushjul eller lignende, derimot har de en knapp som du trykker for å velge hvilken modus du vil sette kameraet i. Det funker for så vidt bra, men det tar litt lengre tid og krever noen flere trykk enn et modushjul ville krevd. Bortsett fra det er menyene oversiktlige og greie. På den positive siden har kameraet optisk bildestabilisator.
Pene farger
Bildene Nikon Coolpix S520 gir fra seg er god på fargegjengivelse og kontrast, noe som får bildene til å se veldig fine ut i små størrelser, rett og slett fordi de ser bra ut på avstand. Mye av æren må nok gå til lysmålersystemet også som er flink til å avsløre motlys og gi et bra eksponert bilde likevel. I likhet med Canon PowerShot A590 IS blir inntrykket litt dårligere når bildene forstørres opp. S520 gir ikke noe særlig mer korn enn A590 på lave ISO-verdier, men blir fort verre ved høyere verdier. Vi vil nesten gå så langt som å kalle bildene tatt på ISO 2000 for ubrukelig, men det er jo et definisjonsspørsmål. Man kan jo tross alt se hva som foregår i bildet selv om det er svært kornete og fargene falmer. Har man valget mellom kornete bilder eller ingen bilder fra en dunkel fest eller lignende, så velger nok de fleste kornete bilder. Vi synes likevel Pentax' løsning med å senke oppløsningen for å få høyere lysfølsomhet funker bedre.
Denne saken ble første gang publisert 23/06 2008, og sist oppdatert 25/06 2017.