Sunn pizza av blomkål

Pizza med blomkålbunn

Pizza kan lett lages sunnere! Prøv denne oppskriften på pizzabunn med blomkål.

FÅ INGREDIENSER: Med blomkål får du en sunn og god pizzabunn.
FÅ INGREDIENSER: Med blomkål får du en sunn og god pizzabunn.
Først publisert Sist oppdatert

Det er ikke det at vi ikke elsker den vanlige hverdagspizzaen, for all del.

Men vi synes det er gøy å sunnifisere oppskriftene våre - det vil si å lure inn mer grønnsaker der det er mulig, og pizza er en av de middagene som gir store muligheter for eksperimentering. Og sunn pizza er i dette tilfellet akkurat like digg, bare enda mer spennende på smak, synes vi.

Sist testet vi å lage pizzabunn av brokkoli, med stor suksess, og denne gangen var det blomkålen som fikk kjørt seg i kjøkkenmaskinen.

Sunnere pizza, uendelige muligheter

I tillegg til de nevnte grønnsakene, kan pizzabunn lages av søtpotet, tunfisk, cottage cheese og uendelige melvarianter. For å nevne noe. Denne oppskriften på pizzabunn med blomkål er vegansk, og melet kan fint byttes ut med den typen du foretrekker, for eksempel glutenfritt mel.

Pizzabunn med blomkål

Denne oppskriften er enkel å lage, og gir en mellomstor pizza. Doble oppskriften om du ønsker å lage en langpannepizza.

Dette trenger du:

300 gram blomkål

2 dl speltmel (eller den meltypen du foretrekker)

2 ss solsikkeolje eller olivenolje

Salt og pepper etter smak

 

En halv boks hermetiserte tomater

1 stor ss tomatpuré

 

Fyll - her kan du bruke det du selv liker og har tilgjengelig, vi gikk for:

Revet gulost

2 champinjong

Rødløk

Rød paprika

Salchichon (spansk salami)

Salt og pepper

Italiensk krydderblanding

FÅ INGREDIENSER: En sunn og god pizzabunn krever ikke nødvendigvis mange kompliserte ingredienser, heldigvis.
FÅ INGREDIENSER: En sunn og god pizzabunn krever ikke nødvendigvis mange kompliserte ingredienser, heldigvis.

Fremgangsmåte

  • Først kjører du blomkål i kjøkkenmaskin eller med stavmikser.
  • Deretter tilsetter du mel og olje, og kjører videre til du har en fin, myk deig. Tilsett salt og pepper etter smak.
  • Smør blandingen utover på bakepapir, til du har en tynn bunn.
  • Stek på 200 grader, i 15-20 minutter.

  • Ta pizzabunnen ut av ovnen når den er gyllen. Snu bunnen opp ned før du legger på fyll, så er du sikker på at den holder seg sprø.
  • Vi lagde en enkel, hjemmelaget pizzasaus av en halv boks hermetiserte tomater og 1 stor ss tomatpuré som fikk putre i en liten kjele på svak varme i cirka 30 minutter.
  • Topp pizzaen med saus, og det du liker best av grønnsaker, ost og eventuelt kjøtt. Vi gikk for spansk salami, modnet gulost og grønnsaker.
  • Stek pizzaen på 220 grader til osten er smeltet og pizzaen er sprø, cirka 15 minutter.

Her ser du hele fremgangsmåten i bilder:

 

SUNN PIZZABUNN: Pizzabunnen lager du raskt med stavmikser eller i kjøkkenmaskin.
SUNN PIZZABUNN: Pizzabunnen lager du raskt med stavmikser eller i kjøkkenmaskin.
SUNN PIZZA: Vår sunnifiserte pizza er laget på en bunn av blomkål.
SUNN PIZZA: Vår sunnifiserte pizza er laget på en bunn av blomkål.
BLOMKÅLBUNN: Kjør ingrediensene sammen med stavmikser eller kjøkkenmaskin, og smør deigen utover et stekebrett med bakepapir.
BLOMKÅLBUNN: Kjør ingrediensene sammen med stavmikser eller kjøkkenmaskin, og smør deigen utover et stekebrett med bakepapir. Foto: Karine Thyness
STEKT BUNN: Etter 15-20 minutter i ovnen tar du ut pizzabunnen, og legger den opp ned på stekebrettet.
STEKT BUNN: Etter 15-20 minutter i ovnen tar du ut pizzabunnen, og legger den opp ned på stekebrettet.
PIZZATOPPING: Du topper pizzaen med det du liker best. Vi gikk for grønnsaker, spansk salami og en enkel, hjemmelaget tomatsaus.
PIZZATOPPING: Du topper pizzaen med det du liker best. Vi gikk for grønnsaker, spansk salami og en enkel, hjemmelaget tomatsaus. Foto: Karine Thyness
HJEMMELAGET PIZZASAUS: Gode, hermetiske tomater og tomatpure er alt du trenger til en hjemmelaget tomatsaus.
HJEMMELAGET PIZZASAUS: Gode, hermetiske tomater og tomatpure er alt du trenger til en hjemmelaget tomatsaus. Foto: Karine Thyness
PIZZATOPPING: Vi la ost nederst, slik at grønnsaker og skinke skulle bli godt stekt.
PIZZATOPPING: Vi la ost nederst, slik at grønnsaker og skinke skulle bli godt stekt. Foto: Karine Thyness
KLAR FOR OVNEN: Salchichon helt på toppen, og så var pizzaen klar for et raust kvarter i ovnen.
KLAR FOR OVNEN: Salchichon helt på toppen, og så var pizzaen klar for et raust kvarter i ovnen.
FERDIG: Stek pizzaen til osten er smeltet og bunnen er sprø.
FERDIG: Stek pizzaen til osten er smeltet og bunnen er sprø. Foto: Karine Thyness