Sunn pizza av blomkål
Pizza med blomkålbunn
Pizza kan lett lages sunnere! Prøv denne oppskriften på pizzabunn med blomkål.
Det er ikke det at vi ikke elsker den vanlige hverdagspizzaen, for all del.
Men vi synes det er gøy å sunnifisere oppskriftene våre - det vil si å lure inn mer grønnsaker der det er mulig, og pizza er en av de middagene som gir store muligheter for eksperimentering. Og sunn pizza er i dette tilfellet akkurat like digg, bare enda mer spennende på smak, synes vi.
Sist testet vi å lage pizzabunn av brokkoli, med stor suksess, og denne gangen var det blomkålen som fikk kjørt seg i kjøkkenmaskinen.
Sunnere pizza, uendelige muligheter
I tillegg til de nevnte grønnsakene, kan pizzabunn lages av søtpotet, tunfisk, cottage cheese og uendelige melvarianter. For å nevne noe. Denne oppskriften på pizzabunn med blomkål er vegansk, og melet kan fint byttes ut med den typen du foretrekker, for eksempel glutenfritt mel.
Pizzabunn med blomkål
Denne oppskriften er enkel å lage, og gir en mellomstor pizza. Doble oppskriften om du ønsker å lage en langpannepizza.
Dette trenger du:
300 gram blomkål
2 dl speltmel (eller den meltypen du foretrekker)
2 ss solsikkeolje eller olivenolje
Salt og pepper etter smak
En halv boks hermetiserte tomater
1 stor ss tomatpuré
Fyll - her kan du bruke det du selv liker og har tilgjengelig, vi gikk for:
Revet gulost
2 champinjong
Rødløk
Rød paprika
Salchichon (spansk salami)
Salt og pepper
Italiensk krydderblanding
Fremgangsmåte
- Først kjører du blomkål i kjøkkenmaskin eller med stavmikser.
- Deretter tilsetter du mel og olje, og kjører videre til du har en fin, myk deig. Tilsett salt og pepper etter smak.
- Smør blandingen utover på bakepapir, til du har en tynn bunn.
- Stek på 200 grader, i 15-20 minutter.
- Ta pizzabunnen ut av ovnen når den er gyllen. Snu bunnen opp ned før du legger på fyll, så er du sikker på at den holder seg sprø.
- Vi lagde en enkel, hjemmelaget pizzasaus av en halv boks hermetiserte tomater og 1 stor ss tomatpuré som fikk putre i en liten kjele på svak varme i cirka 30 minutter.
- Topp pizzaen med saus, og det du liker best av grønnsaker, ost og eventuelt kjøtt. Vi gikk for spansk salami, modnet gulost og grønnsaker.
- Stek pizzaen på 220 grader til osten er smeltet og pizzaen er sprø, cirka 15 minutter.
Her ser du hele fremgangsmåten i bilder: