Sunne pannekaker
Lag sunne proteinpannekaker
Unn deg noen deilige, sunnifiserte pannekaker til kveldsmat.
Første tirsdag etter fastelaven er det den internasjonale pannekakedagen.
Hvorfor ikke benytte anledningen til å kose deg litt ekstra med noen gode proteinpannekaker.
Pannekaker kommer i mange varianter og sees på av mange som usunt.
Norges største matbloggere Linda Stuhaug har derfor valgt et litt sunnere alternativ:
- Skal du lage tynne pannekaker anbefaler jeg å bruke havremel, men skal du lage tykkere og fyldigere pannekaker så går det fint å bruke lettkokte havregryn. Valgfri tørrvare kan være hva som helst - jeg liker godt å bruke dette vaniljeproteinpulveret, men du kan bruke alt fra fullkornsmel, fiberfin mel, hvetemel til speltmel. Du kan også bruke havremel. Sukrin kan byttes ut med hva som helst, skriver Stuhaug.
Få med deg BLOGGEN HENNES HER
Her får du hennes super-oppskrift.
Ingredienser:
1 egg
2 ss mager kesam eller gresk yoghurt
30 g lettkokte havregryn eller havremel
15 g valgfri tørrvare
1 ts sukrin
Ett dryss kanel og kardemomme
Vann/melk til passe konsistens, ca 0,5-1 dl
0,5 ts bakepulver for mer «fluffy» pannekaker
Fremgangsmåte:
Miks sammen ingrediensene og juster med vann til passe konsistens. Jo mer vann, jo tynnere og flere pannekaker. Jo mindre vann, jo fyldigere og færre pannekaker. La gjerne røren svelle litt før du steker på middels varme.
Tips:
Dropp søtningsmiddel, kanel og kardemomme i røren å få nøytrale pannekaker. Bruk pålegg som ost, skinke, avokado, guacamole, grønnsaker, nystekt bacon - Kun fantastien setter grenser!
Denne saken ble første gang publisert 17/02 2015, og sist oppdatert 25/06 2017.