Cæsarsalat med rugbrød
Her er den perfekte Cæsarsalat
Cæsarsalaten har for lengst blitt en soleklar salat-favoritt. Her i en sunn utgave med rugbrødskrutonger.
Ingenting smaker vel bedre enn en smakfull, frisk salat med spennende ingredienser.
Kylling passer dessuten perfekt som restitusjonsmåltid og egner seg både til lunsj, middag og kvelds.
Måltidet er også bra før og etter trening, enten du vil trene rumpa på 15 minutter, få sterkere kropp på 20 minutter eller prøve deg på shapeupkickstart-programmet vårt.
Denne Cæsarsalaten vil du ikke gå glipp av!
Ingredienser til 4 personer
4 skiver parmaskinke
4 skiver fullkornsrugbrød
450 g kokt eller stekt kyllingkjøtt
2–3 hjertesalater
1 bunt vårløk, kuttet
1 håndfull rucola
35 g flaket parmesan
Dressing
1,5 dl crème fraîche 9 %
2 hakkede ansjoser (kan droppes)
litt sitronsaft
1 ss grov Dijonsennep
salt, pepper og grov, søt paprika
Slik gjør du
Legg skinkeskivene på ei plate med bakepapir, og rist dem gylne ved 200° i 4–5 minutter. Legg skinken på en tallerken, og del den i litt mindre stykker.
Skjær rugbrødet i mindre
stykker, legg dem på bakeplata, og rist dem sprø 10–15 minutter. Riv eller skjær kyllingkjøttet i biter, og bland det med de øvrige ingrediensene, inkl. parmesan.
Rør dressingen sammen, smak til, og server til salaten.
Denne saken ble første gang publisert 22/04 2015, og sist oppdatert 29/06 2017.