Oppskrift på sunne knekkebrød
De beste knekkebrødene lager du selv
Disse sunnifiserte knekkebrødene med fiken tar bare 25 minutter å lage.
Nøtter, frø, tørket frukt og sunne oljer er billige råvarer som kan bli til de sunneste og beste godbitene. Visste du for eksempel at du kan lage en deilig snickerskake av dadler?
Vi er alle glad i knekkebrød. Ikke bare er det et sunnere alternativ til brødblingsen, de kan også være utrolig gode på smak. Spesielt hvis man har laget knekkebrødene selv - fra bunnen av.
Disse inneholder fiken og havsalt, som gjør knekkebrødet både crispy, seigt, salt og søtt. Perfekt kombinasjon for sultne mager.
Mens gresskarkjerner er rike på mineraler, vitaminer og protein, og inneholder mye umettet fett, inneholder fiken kostfiber og en del kalium.
Denne oppskriften er perfekt til frokost eller mellommåltid. I tillegg er det vinn-vinn for både deg og lommeboka! Er du ikke glad i knekkebrød, kan du jo alltids prøve et litt mykere alternativ som polarbrød med søtpotet.
- Med fiken og havsalt
Du trenger:
2 dl linfrø
2 dl sesamfrø
2 dl solsikkefrø
2 dl gresskarkjerner
1 dl chiafrø
2 dl havregryn
10 tørkede fiken
Havsalt
Tørket oregano
ca 2 dl vann
Slik gjør du:
Knus alle frøene, bortsett fra chiafrøene. Du skal bruke en stavmikser med tilhørende beholder, eller en kjøkkenkvern.
Kutt opp fiken i små biter, og bland inn med frøene. Bland også inn havregryn og tilslutt vannet.
Avpass vannmengden slik at du får en fuktig, men ikke altfor løs deig.
Bre ut i et tynt lag over bakepapir på stekebrett, oppgitt mengde ingredienser holder til to brett.
Strø over havsalt og oregano, og stek på 180 grader varmluft, i cirka 15 minutter før du kutter opp i passende biter med pizzaskjærer.
Stek videre i 15 minutter.
Er du ikke fan av havsalt eller fiken kan du prøve deg på denne knekkebrød-oppskriften:
Supersunne knekkebrød
Du trenger:
2 dl av:
Grovt sammalt rug
Lettkokte havregryn
Havrekli
Sesamfrø
Solsikkekjerner
Linfrø
Kruskali
2 ts salt
7 dl vann
Slik gjør du:
Røres sammen og fordeles på to stekeplater på bakepapir.
Deles med pizzaskjærer før steking og knekkes opp når de er kalde.
Stekes i 45 min på 180 grader (varmluft).
Tørkes i ca. 30 min på 100 grader.
Denne saken ble første gang publisert 18/02 2015, og sist oppdatert 25/06 2017.