Spinatsuppe med kokosmelk
Lag hjemmelaget spinatsuppe
Linda Stuhaug, en av Norges fremste matbloggere, serverer ShapeUp-leserne en deilig oppskrift på spinatsuppe.
Denne uken deler matblogger Linda Stuhaug flere av sine deiligste vegetaroppskrifter med oss.
Tirsdag delte hun oppskriften på smakfulle falafler. I dag er det hjemmelaget spinatsuppe som står for tur. - Fin for deg som er frossenpinne om vinteren.
Retten passer også godt for deg som er vegetarianer.
Mandag forrige uke skrev Shape Up om vegetarianeren Hilde Valbjørn Hagelin (33), som har en lidenskap for grønn mat.
– Da jeg begynte å spise mer vegetarisk fikk jeg en ny motivasjonsfaktor – maten! Jeg oppdaget så mye ny og spennende mat. Det gikk sport i å oppdage nye varer i velassorterte butikker, på helsekost og på nettet. Dessuten testet jeg ut masse nye oppskrifter og fikk laget mye mer variert mat enn tidligere, sa Hilde i intervjuet.
Med Linda Stuhaugs oppskrift kan du forsøke det samme.
FÅ MED DEG BLOGGEN HENNES HER
Kremet spinatsuppe, 1 person
4 dl vann
1 grønnsaksbuljong
1/2 løk
1 fedd hvitløk
250 g spinat (fersk)
2 ss kokosmelk eller kokoskrem
Krydder
1-2 kokte egg
- Hakk løken og finhakk hvitløken. Fres i stekepannen med litt stekefett, selv brukte jeg cocosa.
- Hell over vann, spinat, grønnsaksbuljong og la det småkoke til spinaten har falt sammen.
- Mos til en jevn og klumpfri suppe med stavmikser, tilsett kokosmelk og smak til med krydder - Jeg brukte urtesalt og pepper. Server straks med kokt egg til!
- PS! Er suppen for tykk for deg, spe på med litt mer vann. Er suppa for tynn, bruk litt maisennajevning og rør inn mens suppen koker til du får den konsistensen du ønsker.
FLERE SPORTY SAKER PÅ SHAPEUP.NO
Denne saken ble første gang publisert 30/01 2015, og sist oppdatert 25/06 2017.