SLIK LAGER DU SUNNE POLARBRØD
Polarbrød av søtpotet
Linda Stuhaug, en av Norges fremste matbloggere, har erstattet en av ingrediensene i polarbrød med et supersunt alternativ.
Denne oppskriften vil du ikke gå glipp av. Selv om polarbrød smaker godt, kan de være svært vanskelig å lage, og utvalget du får i butikk blir ofte erstattet med et sunnere alternativ.
Nå kan du imidlertid får i både pose og sekk. Linda Stuhaug, som driver en av Norges beste matblogger, har nemlig laget en egen oppskrift som både er sunn, og enkel og lage.
FÅ MED DEG BLOGGEN HENNES HER
Hun har nemlig erstattet en del av hvetemelet med søtpoteter. Denne rotgrønnsaken er et fantastisk alternativ for deg som har lyst til å kose deg, men samtidig spise næringsrik mat.
Den guloransje fargen i søtpotet gir deg nemlig betakaroten, et næringsstoff som både er en antioksidant og kan omdannes til vitamin A.
Se oppskriften under:
Søtpotet-polarbrød, 8 mellomstore
1 søtpotet på ca. 300 g
100 g havremel
100 g bokhvetemel, eller anna meltype
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
Evt. vatn
- Del søtpoteta i 4 og mikrobak i 5 minutter eller til den er mør. Du kan også ovnsbake den på 200 grader, men det vil ta lengre tid. Fjern skallet og ha søtpotetene i en foodprosessor eller kraftig blender, kjør til en klumpfri søtpotetmos.
- Tilsett tørrvarene, kjør godt før du justerer med vatn til passe konsistens. Deiga skal ikkje klisse, den skal akkurat kunne formes med hendene.
- Del deiga opp i 8 like emner. Trykk dei flate mellom hendene dine eller med kjelve. Bruk gjerne litt mel til utbaking om det trengst.
- Legg polarbrødene på eit steikebrett dekka med bakepapir. Prikk brøda med grillspyd eller lignande.
- Steik midt i ovnen på 180 grader i 10-15 minutter, eller til dei er ferdige. Avkjøl på rist, og oppbevar i romtemperatur eller frys ned.
Denne saken ble første gang publisert 06/01 2015, og sist oppdatert 24/06 2017.