Saftig og syrlig eplekake med rømmelokk
Bak en herlig eplekake
Ingenting smaker bedre enn søte, nyplukkede epler fra hagen! Denne uken får du et eget eplekakebilag med på kjøpet av Norsk Ukeblad. Vi gir deg en av de deilige oppskriftene her.
Eplekake med rømmelokk
Dette er en virkelig god eplekake som er kremete og syrlig på smak. Det er en fordel å lage den dagen før den skal serveres.
(Ca.12 kakestykker.)
Du trenger:
200 g smør
2 dl sukker
4 egg
4 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
Fyll:
1 beger rømme
1 egg
½ dl sukker
2 ts vaniljesukker
4 epler
2 ss sitronsaft
1 ss perlesukker
Pynt:
friske bringebær
sjokolade
Slik gjør du det:
Rør smør og sukker hvitt og luftig.
Bland inn eggene vekselsvis med det tørre.
Ha deigen over i en rund form, 24 cm med bakepapir i bunnen,
Bland sammen rømme, egg, sukker og vaniljesukker. Rens og skjær eplene i skiver og skvis over litt sitronsaft og legg dem i deigen. Strø over litt perlesukker
Stekes i ovnen på nederste rille ved 180 grader i ca. 40 minutter, eller til den er ferdig stekt.
La kaken avkjøles i formen.
Sett kaken på et fat og server kaken med sjokoladepynt og bringebær.
Det smaker godt med krem, is eller vaniljekesam ved siden av.
Flere fristende eplekakeoppskrifter finner du i ukens kakebilag.
Denne saken ble første gang publisert 16/09 2015, og sist oppdatert 02/05 2017.