Oppskrift: Julekurvformet ostekake
Julekurvkake
Dette er en deilig ostekake som passer perfekt som dessert.
Denne ostekaken er nok ikke like holdbar som tørre kaker, men den tåler noen dager i kjøleskapet.
(10 stk.)
250 g lyse pepperkaker
100 g smeltet smør
50 g sukker
Fyll:
3 dl kremfløte
300 g kremost
50 g sukker
3 eggeplommer
1 pk. sitrongelé
2 dl vann
Pynt:
rød pyntegelé
grønn pyntegelé
Få flere søte oppskrifter fra Norsk Ukeblad:
Knus pepperkakene i en food processor og tilsett sukker.
Ha i smøret og bland lett sammen. Ha bakepapir i bunnen av formen, gjerne en hjerteform for å få formen på hjertekurven.
Trykk pepperkake-blandingen jevnt ut i bunnen av formen og sett den kaldt.
Visp kremfløten stiv og sett den kaldt. Visp sammen kremost, sukker og eggeplommer. Kok opp vann i en kjele og ta den av varmen. Tilsett gelépulver og la det løse seg opp. Tilsett osteblandingen i geleen og rør det sammen. Bland kremen forsiktig inn. Hell kremen over kakebunnen i formen og sett den kjølig i minst 4 timer.
Skiss opp julekurvmønster på et bakepapir. Lag omriss ved å tegne av formen, og strek opp ruter. Sett tannpirkere ned i ostekremen for å indikere strekene etter mønsteret. Tegn opp med pyntegelé og pynt med sølvkuler.
Samleside: Kaker fra Norsk Ukeblad
Denne saken ble første gang publisert 28/11 2014, og sist oppdatert 02/05 2017.