Oppskrift: Rosettbakkels
Rosettbakkels fra Christiania
Få kaker er så vakre som rosettbakkels.
Server rosettbakkelsene gjerne med litt krem eller vaniljekrem sammen med friske bringebær. Da blir det en riktig så god dessert også!
(Ca. 40 stk.)
ca. 100 g hvetemel
2 1/2 dl skummet melk
3 egg
60 g sukker
1 kg smult
Få flere søte oppskrifter fra Norsk Ukeblad:
Gulrotkake med flerfarget ostekrem
Lag en blank jevning av mel og melk. La den svelle noe.
Pisk sammen egg og sukker og ha dette i røren.
Bruk rosettbakkelsjern, varm dette i smultet. Rist smultet av jernet og stryk det mot et sammenlagt papirhåndkle.
Dypp jernet i kakerøren så den står til øverste kant på jernet, men ikke over. Sett det i den varme smultgryten så smultet dekker. Stek bakkelsen til den er pent gyllen.
La den renne av på porøst kjøkkenpapir mens den avkjøles. Ved servering kan du la kakene være som de er, dryss melis på eller fyll dem forsiktig med krem og syltetøy.
Denne saken ble første gang publisert 25/11 2014, og sist oppdatert 02/05 2017.