Oppskrift: Gulrotkake
Gulrotkake med flerfarget ostekrem
En saftig gulrotkake er alltid en favoritt både blant store og små. Pynt kaken med denne enkle teknikken, og jeg er sikker på at den garantert vil bli stjernen på kakebordet!
4 egg
3 dl sukker
11⁄2 dl olje
3 dl siktet hvetemel
1 ts vaniljesukker
2 ts natron
11⁄2 ts malt kanel
4 middels store gulrøtter
Ostekrem:
180 g smør
450 g melis
600 g kremost naturell
3 ss limesaft
ca. 2 dråper gul konditorfarge
ca. 2 dråper orange konditorfarge
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.
Hell forsiktig i olje. Tilsett siktet hvetemel og krydder. Vend tilslutt inn raspet gulrot. Da har du røren til gulrotkaken klar.
Hell røren i en smurt springform (22 cm), med bakepapir i bunn.
Stek kaken på nederste rille ved 175 grader i ca. 50 minutter. Avkjøl på rist.
Sjekk om kaken er ferdig stekt ved å stikke en trepinne i midten av kaken, er pinnen tørr er gulrotkaken ferdig.
Ha alle ingrediensene til ostekremen i en foodprosessor, og kjør dem sammen til en glatt krem.
Bland limesaft i 1/3 del av ostekremen. Del gulrotkaken i tre lag og fyll den med blandingen.
Smør et tynt lag ostekrem rundt hele gulrotkaken. Del den resterende ostekremen i tre, og bland en del med gul konditorfarge og en del med oransje konditorfarge.
Ha ostekremene i sprøyteposer med rund tipp, eventuelt bruk plastposer. Sprøyt små prikker med ostekrem på gulrotkaken og bruk baksiden på en skje for å lage mønsteret på kremen.
Få flere søte oppskrifter fra Norsk Ukeblad:
Krydderpepperkake med blåmuggost
Denne saken ble første gang publisert 20/11 2014, og sist oppdatert 02/05 2017.