Glutenfri!
Saftig mandelkake
Denne deilige langpannekaken med mandler og limeskall er perfekt når du baker til mange.
(Liten langpanne, 20 x 25 cm)
4 egg
200 g sukker
200 g malte mandler uten skall
200 g kokosmasse
GLASUR:
200 g kremost naturell
100 g smør
150 g melis
1 lime, revet skall
Skill eggeplommer og hviter, og pisk eggeplommer og sukker godt sammen.
Ha mandlene i en hurtigmikser og kjør til det er finhakket. Bland mandler og kokos og ha det i eggedosisen.
Stivpisk eggehvitene og bland forsiktig inn i deigen.
Hell kakeblandingen i en smurt form og stek midt i ovnen ved 200° i ca. 30 min. Avkjøl kaken i formen.
Rør sammen ost, smør og melis til en bløt krem. Smør kremen over kaken og dryss over limeskall. Server gjerne med bær og frukt.
Les også:
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.
Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør
Denne saken ble første gang publisert 15/02 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.