Glutenfri!
Sjokoladefantasi med mandler
Denne saftige kaken er uten mel og fantastisk god.
(Kakeform, 24 cm i diameter)
5 eggehviter
250 g sukker
240 g nøttekjerner
FYLL:
5 eggeplommer
100 g sukker
100 g kokesjokolade
1½ dl fløte
100 g smør
hakkede mandler
Pisk eggehvitene stive og tilsett litt og litt sukker og visp til marengs. Kjør nøttekjernene i en hurtigmikser og vend dem inn i marengsen. Hell marengsen i en smurt rund kakeform. Stek i ovn ved 175° i ca. 35–40 min. Kaken skal være litt bløt i midten.
Ha eggeplommer i en kasserolle sammen med sukker, kokesjokolade i biter og fløte. Bland sammen og kok forsiktig opp under stadig omrøring på middels varme. Trekk kjelen til side og avkjøl litt før du rører inn smør. Hell kremen over kaken og dryss over hakkede mandler.
Les også:
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.
Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør
Denne saken ble første gang publisert 24/11 2015, og sist oppdatert 02/05 2017.