Rettelse
Feil i oppskriften på Ingers Hjemmetbrød
Dessverre har det sneket seg inn en feil i oppskriften på side 18 i uke 33 . Det stod 9 dl med hvetekli, det skulle være hvetemel.
Riktig oppskrift er:
Ingers Hjemmet-brød
3 brød i toliters form eller 4 brød i 1,5-liters form
800 g fibramel
350 g fin sammalt hvete
350 g fin sammalt rug
200 g helkorn hvete
9 dl hvetemel
1 revet eple
½ liter eplejuice
1,5 liter vann
100 g gjær
2 ts salt
1 dl linfrø
1 dl solsikke
Bland alt det tørre, løs gjæren opp i litt av væsken og arbeid deigen godt. Deigen skal være løs. Forhev i en time, slå deigen ned igjen og etterhev ytterligere 30 minutter. Deigen slås ned igjen og helles/spas opp i smurte former. Kan etterheves, men ikke lenger enn til at den har gått opp kant i kant med formen (ellers får du lett hulskorpe). Settes inn i varm ovn. Stekes på 220 grader (200 grader på varmluft) i underkant av en time.