Bringebærfromasj med sjokoladebunn
Myk fromasj på saftig sjokoladebunn er en fest for ganen.
(Rund kakeform, 23 cm i diameter)
150 g smør
1½ dl vann
3 ss kakao
2 egg
1½ dl lettrømme
1 ts natron
3½ dl sukker
½ ts salt
3½ dl hvetemel
BRINGEBÆRFROMASJ:
500 g frosne bringebær
7 pl. gelatin
3 dl kremfløte
3 egg
1 dl sukker
1 kurv med friske bringebær
Smelt smør og ha det i en bolle sammen med vann. Rør inn kakao, egg, rømme, natron, sukker og salt. Ha i mel og visp sammen til en jevn røre.
Hell røren i en smurt kakeform. Stek kaken ved 180° i 30–40 min. Avkjøl i formen.
Bringebærfromasj: Tin bringebær, kjør dem raskt med en stavmikser eller i en hurtigmikser til en mos. Sil bringebærpureen. Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 min.
Pisk fløten luftig og stiv. Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend den stivpiskede kremen inn i eggedosisen og spe forsiktig med bringebærpureen i en tynn stråle. Løs opp gelatinen med ca. 5 ss kokende vann og hell den i en tynn stråle i fromasjen, rør godt slik at alt blander seg.
Bland inn noen hele bringebær.
Hell fromasjen over sjokoladebunnen og sett kald til fromasjen har stivnet, gjerne over natten.
Løsne kaken fra formen med en fuktig, varm kniv og sett kaken på et kakefat. Pynt med hakket sjokolade, bringebær og konfekt.
Les også:
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.
Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør
Denne saken ble første gang publisert 27/11 2015, og sist oppdatert 02/05 2017.