Oppskrift: Mor Monsen
Perfekt til å ha på lur i fryseren!
Denne gamle favoritten er lettvint å lage og blir like saftig og god hver gang.
Stor langpanne
500 g smør
500 g sukker
500 g egg/5 egg
500 g hvetemel
1 ts bakepulver
2 sitroner, saft og skall
4 ss mandelflak
4 ss korinter
4 ss perlesukker
Rør smør og sukker forholdsvis lenge, til det er hvitt og kremaktig.
Tilsett ett og ett egg og rør det inn.
Bland inn mel, bakepulver, sitronsaft- og skall.
Ha røren i en bakepapirkledd langpanne.
Dryss over mandler, korinter og perlesukker.
Stek kaken ved 180° i ca. 30 min.
Avkjøl på rist.
Skjær kaken i snipper før servering.
Les også:
Se video: Slik lykkes du med rullekaken
Rask eplepai med karamelliserte epler
Hjemmet-lesernes beste kakeoppskrifter
Samleside: Flere kakeoppskrifter fra Hjemmet
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede. På bildet over ser du en faksimile av matseksjonen i bladet som denne oppskriften er hentet fra.
Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Lise Hansen
redaktør
Denne saken ble første gang publisert 05/11 2014, og sist oppdatert 02/05 2017.