Oppskrift: Mor Monsen

Perfekt til å ha på lur i fryseren!

Denne gamle favoritten er lettvint å lage og blir like saftig og god hver gang.

KJENT OG KJÆR: Mor Monsen er en veldig saftig og god formkake som gjerne kan fryses ned i tette bokser. Kaken tiner forholdsvis raskt, også.
KJENT OG KJÆR: Mor Monsen er en veldig saftig og god formkake som gjerne kan fryses ned i tette bokser. Kaken tiner forholdsvis raskt, også. Foto: Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

Stor langpanne

500 g smør

500 g sukker

500 g egg/5 egg

500 g hvetemel

1 ts bakepulver

2 sitroner, saft og skall

4 ss mandelflak

4 ss korinter

4 ss perlesukker

Rør smør og sukker forholdsvis lenge, til det er hvitt og kremaktig.

Tilsett ett og ett egg og rør det inn.

Bland inn mel, bakepulver, sitronsaft- og skall.

Ha røren i en bakepapirkledd langpanne.

Dryss over mandler, korinter og perlesukker.

Stek kaken ved 180° i ca. 30 min.

Avkjøl på rist.

Skjær kaken i snipper før servering.

Les også:

Se video: Slik lykkes du med rullekaken

Rask eplepai med karamelliserte epler

Sitronkake

Gulrotkake med sjokolade

Havremuffins

Dronning Maud-fromasj

Hjemmet-lesernes beste kakeoppskrifter

Samleside: Flere kakeoppskrifter fra Hjemmet

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede. På bildet over ser du en faksimile av matseksjonen i bladet som denne oppskriften er hentet fra.

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Lise Hansen

redaktør

Denne saken ble første gang publisert 05/11 2014, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også