Gulrotkake med biter av mørk og lys sjokolade
La deg friste av denne saftige gulrotkaken.
16 biter
4 egg
270 g sukker
180 g hvetemel
2 ts natron
2 ts kanel
1 ts salt
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1½ dl olje
2 gulrøtter
200 g mørk sjokolade, 55 %
200 g hvit sjokolade
GLASUR:
1 boks kremost,
naturell
1 ts vaniljesukker
50 g smør
150 g melis
PYNT:
revet sjokolade
revet gulrot
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Tilsett og rør inn hvetemel, natron, kanel, salt, vaniljesukker og bakepulver.
Riv gulrøtter og press ut overflødig saft.
Rør inn olje, gulrøtter og grovhakket sjokolade.
Fyll røren i en smurt liten langpanne, 20x30 cm, og stek kaken i ovnen på nederste rille ved 190° i 45-60 min. Bruk en kakenål for å sjekke at den er ferdig.
Avkjøl på rist.
Rør sammen glasuren og bre den utover kaken.
Pynt gjerne med revet sjokolade og revne gulrøtter på toppen.
Samleside: Flere kakeoppskrifter fra Hjemmet
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede. På bildet over ser du en faksimile av matseksjonen i bladet som denne oppskriften er hentet fra.
Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Lise Hansen
redaktør
Denne saken ble første gang publisert 27/10 2014, og sist oppdatert 02/05 2017.