Oppskrift: Dronningen av Saba sjokoladekake
En klassiker verden over
Denne oppskriften er kjent over hele verden, og smaker himmelsk med tropiske frukter og tykk sjokoladeglasur. Lag gjerne kaken dagen i forveien om du skal ha selskap.
125 g kokesjokolade
2 ss kaffe
100 g smør
160 g sukker
3 egg
1 ss sukker (blandes med eggehvitene)
60 g mandler
60 g hvetemel
GLASUR OG PYNT:
150 g kokesjokolade
2 ss kaffe
75 g smør
12 skåldede mandler
1 sharonfrukt
1 stjernefrukt
Smelt sjokolade i kaffen. Rør smør og sukker hvitt. Skill eggene og rør eggeplommene i smørkremen. Bland i den smeltede sjokoladen sammen med malte mandler og mel. Visp eggehvitene stive med sukker og bland dem i røren. Hell røren i en smurt form på
24 cm i diameter. Stek kaken ved 175° på nederste rille i 25 min. Den skal være lite stekt, saftig og god.
Avkjøl kaken i formen i 10 min. før den hvelves på rist. Avkjøl.
Glasur: Smelt sjokoladen i kaffen. Rør inn smøret i små porsjoner. Hell glasuren over kaken. Pynt med mandler og legg på frukter.
LES OGSÅ:
Sjokoladekake med nøtter og krem
Samleside: Flere kakeoppskrifter fra Hjemmet
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.
Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør
Denne saken ble første gang publisert 13/04 2015, og sist oppdatert 01/05 2017.