Oppskrift: Mandelbunn med sjokolademousse, jordbær- og ostekrem
Festkake fra Hjemmet-leser
Hjemmet-leserne delte sine beste festkaker, og denne friske kaken kapret tredjepremien i konkurransen.
I Hjemmet nr. 9/2012 inviterte vi leserne til å dele sine beste festkakeoppskrifter med andre Hjemmet-lesere. Responsen var overveldende. Vinneren av tredjeplassen i konkurransen ble Tove Holter, Skedsmo, og her får du oppskriften hennes.
Se også:
1. premievinneren: Pistasjnøttkake med eggekrem
2. premievinneren: Sjokoladekake med bringebærmousse og sjokoladekrem
Flere av lesernes festkakeoppskrifter: Hjemmet-lesernes beste festkaker
Samleside: Flere kakeoppskrifter fra Hjemmet
Mandelbunn med sjokolademousse, jordbær- og ostekrem
10–12 biter
5 egg
250 g melis
250 g finmalte mandler
1 ts bakepulver
JORDBÆRKREM:
7 jordbær, skåret i biter
6 ss jordbærsyltetøy
3 dl kremfløte
2 ss sukker
SJOKOLADEMOUSSE:
3 dl kremfløte
2 ss sukker
2 plater Lindt Excellence Chili sjokolade (mørk)
OSTEKREM:
2 pk. kremost naturell
2½ dl melis
3 dl kremfløte
2 ss sukker
PYNT:
6 jordbær
mynte
Visp egg og melis til eggedosis, og bland deretter i finmalte mandler og bakepulver. Ha røren i en godt smurt form på ca. 24 cm, gjerne med bakepapir i bunnen. Stekes nederst i ovnen på 180º i 30–40 min.
La bunnen avkjøles og del den deretter i to.
Pisk kremfløten og sukkeret stivt. Bland deretter i jordbærsyltetøyet.
Smør kremen utover bunnen. Legg deretter de oppskårne jordbærene oppå og legg på topplokket.
Smelt sjokoladen over vannbad mens du pisker kremfløten og sukkeret stivt. Bland deretter sjokoladen i litt krem, og ha deretter i resten av kremen.
Smør dette på toppen av kaken og sett den kjølig til moussen har stivnet.
Pisk osten og melisen hvit og luftig, og kremfløten og sukkeret stivt. Bland deretter disse to, og du har en velsmakende og deilig ostekrem.
Når moussen har stivnet, smører du ostekremen på toppen av kaken og bruker resten av kremen til å pynte den med. Pynt med jordbær og mynte på toppen.
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede. På bildet over ser du en faksimile av forsiden på bilaget som denne oppskriften er hentet fra.
Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Lise Hansen
redaktør
Denne saken ble første gang publisert 20/11 2014, og sist oppdatert 02/05 2017.