Oppskrift: Pistasjnøttkake med eggekrem
Hjemmet-lesernes beste festkake
"Smakfull bunn fylt med deilig eggekrem og masse deilig frukt. Enkel å lage og virkelig en velfortjent vinnerkake", uttalte juryen om vinneren i Hjemmets festkakekonkurranse.
I Hjemmet nr. 9/2012 inviterte vi leserne til å dele sine beste festkakeoppskrifter med andre Hjemmet-lesere. Responsen var overveldende. Vinneren av konkurransen ble Åse Torbjørg Nordtveit, Bergen, og her får du vinneroppskriften hennes.
Se også:
2. premievinneren: Sjokoladekake med bringebærmousse og sjokoladekrem
3. premievinneren: Mandelbunn med sjokolademousse, jordbær- og ostekrem
Flere av lesernes festkakeoppskrifter: Hjemmet-lesernes beste festkaker
Samleside: Flere kakeoppskrifter fra Hjemmet
Pistasjnøttkake med eggekrem
10–12 biter
5 eggehviter
250 g sukker
125 g mandler
125 g pistasjnøtter
100 g kokesjokolade
EGGEKREM:
5 eggeplommer
1 vaniljestang
4 dl melk
2 ss maisenna
½ dl sukker
3 dl kremfløte
PYNT:
jordbær
bringebær
blåbær
melon
granateple
sitronmelisse
Pisk eggehviter og sukker stivt og vend inn malte mandler/pistasjnøtter. Ha røren i en godt smurt springform, ca. 24 cm, gjerne med bakepapir i bunnen. La kaken steke midt i ovnen ved 180º i ca. 40 min.
Riv kokesjokolade og strø den oppå kaken med en gang den kommer ut av ovnen.
Skrap ut frøene av vaniljestangen og ha dette i en gryte sammen med melk, eggeplommer, sukker og maisenna. Rør hele tiden til dette tykner, og ta av platen når det koker. Rør i av og til under avkjøling.
Pisk kremfløten stiv og bland denne inn i den avkjølte eggekremen.
Legg den avkjølte bunnen på et fat, bre utover eggekremen og pynt med bær og frukt etter eget ønske.
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede. På bildet over ser du en faksimile av forsiden på bilaget som denne oppskriften er hentet fra.
Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Lise Hansen
redaktør
Denne saken ble første gang publisert 20/11 2014, og sist oppdatert 02/05 2017.