Lær triksene:

Konditorens ostekake

Denne sitron-drømmen ser ordentlig lekker ut, og ved å følge konditorens enkle tips kan også du lykkes på 1-2-3.

Ostekaker er alltid populære. Dette er en klassisk variant med sitronsmak. Lages helt uten stekeovn.
Ostekaker er alltid populære. Dette er en klassisk variant med sitronsmak. Lages helt uten stekeovn. Foto: Foto: Anders Martinsen
Sist oppdatert
Baker og konditor Hanne Hauger (25) jobber i Torgrim Hansens Bageri i Kristiansand. Godt håndverk og nytenkning er ført inn i det tradisjonsrike, familiedrevne bakeriet.
Baker og konditor Hanne Hauger (25) jobber i Torgrim Hansens Bageri i Kristiansand. Godt håndverk og nytenkning er ført inn i det tradisjonsrike, familiedrevne bakeriet. Foto: Foto: Anders Martinsen

(Ti biter)

50 g Digestive- el. Kornmokjeks

120 g smør

FYLL:

1 pk. sitrongelé

400 g kremost naturell

3 dl lettrømme

115 g melis

1 ts vaniljesukker

3 dl fløte

GELÉLOKK:

1 pk. sitrongelé

Knus kjeksen og bland den med smeltet smør. Ta ringen av en kakeform, sett den på et kakefat og fordel kjeksen i bunnen. Trykk den godt sammen. Sett formen kaldt mens du lager fyllet.

Bland sammen romtemperert ost og rømme. Ha i melis og vaniljesukker.

Pisk fløten for seg, og bland den i rømme-/ostekremen.

Kok opp en pakke sitrongelé med halvparten av den oppgitte vannmengden, og vent til den begynner å stivne. Bland avkjølt gelé i ostekremen og hell den oppå kjeksen i formen.

Sett kaken til avkjøling minst en time før gelétoppen has på. Kok opp den andre pakken sitrongelé med halvparten av vannmengden som er oppgitt, hell den over kaken som et tynt lag når den begynner å bli stivne.

Settes til avkjøling minst en time.

Pyntes med valgfri frukt.

I Hjemmet nr. 22 finner du flere oppskrifter fra konditor Hanne Hauger.

Denne saken ble første gang publisert 04/06 2010, og sist oppdatert 06/05 2017.

Les også