Lær triksene:
Konditorens ostekake
Denne sitron-drømmen ser ordentlig lekker ut, og ved å følge konditorens enkle tips kan også du lykkes på 1-2-3.
(Ti biter)
50 g Digestive- el. Kornmokjeks
120 g smør
FYLL:
1 pk. sitrongelé
400 g kremost naturell
3 dl lettrømme
115 g melis
1 ts vaniljesukker
3 dl fløte
GELÉLOKK:
1 pk. sitrongelé
Knus kjeksen og bland den med smeltet smør. Ta ringen av en kakeform, sett den på et kakefat og fordel kjeksen i bunnen. Trykk den godt sammen. Sett formen kaldt mens du lager fyllet.
Bland sammen romtemperert ost og rømme. Ha i melis og vaniljesukker.
Pisk fløten for seg, og bland den i rømme-/ostekremen.
Kok opp en pakke sitrongelé med halvparten av den oppgitte vannmengden, og vent til den begynner å stivne. Bland avkjølt gelé i ostekremen og hell den oppå kjeksen i formen.
Sett kaken til avkjøling minst en time før gelétoppen has på. Kok opp den andre pakken sitrongelé med halvparten av vannmengden som er oppgitt, hell den over kaken som et tynt lag når den begynner å bli stivne.
Settes til avkjøling minst en time.
Pyntes med valgfri frukt.
I Hjemmet nr. 22 finner du flere oppskrifter fra konditor Hanne Hauger.
Denne saken ble første gang publisert 04/06 2010, og sist oppdatert 06/05 2017.