Bløtkake i rødt, hvitt og blått
Ingen festdag uten en skikkelig bløtkake! Denne er fylt med vaniljekrem og jordbærsyltetøy, og kaken kan gjerne nytes både på nasjonale og private festdager.
12 biter
SUKKERBRØD:
4 egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
VANILJEKREM:
1 egg
2½ ss sukker
2 ss potetmel
4 dl melk
1 ts smør
1 vaniljestang, delt i to på langs
1 ts vaniljesukker
FYLL:
6 dl pisket krem
2 dl rørte jordbær eller jordbær-
syltetøy
Litt melk til dynking av sukkerbrødet
PYNT:
Rips
blåbær
Pisk romtempererte egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør forsiktig inn i eggedosisen. Stek i smurt springform, 24 cm i diameter, ved 160° i ca. 45 min.
Bland alt til vaniljekremen, unntatt vaniljesukkeret, og la det tykne på svak varme. Rør til kremen er kald, og smak til med vaniljesukker.
Del sukkerbrødet i tre og dynk hver del med litt melk. Legg det ene laget på kakefatet, og smør på syltetøy og et lag krem. Legg på det andre laget og smør på vaniljekrem og et lag krem. Legg på det siste laget og smør krem rundt hele kaken. Pynt kaken som du selv ønsker. Her har vi brukt rips og blåbær for å lage det norske flagget.
Denne saken ble første gang publisert 12/05 2010, og sist oppdatert 06/05 2017.