Fristende bløtkake
Bløtkake med friske bær.
(12 stk.)
5 egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
FYLL OG PYNT:
ca. 1 dl eplejuice
ca. 1 l kremfløte
½ gl bringebærsyltetøy
1-2 kurver bringebær
ca. 1 dl blåbær
ev. blomster til pynt
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og vend det forsiktig inn i eggedosisen.
Hell røren over i en godt smurt form, ca. 24 cm. Stek på nederste rille ved 160º i ca. 45 min, eller til sukkerbrødet har fått en gylden farge. Pass på å ikke åpne døren før du er sikker på at kaken har satt seg. Avkjøl kaken i formen.
Del sukkerbrødet i tre lag og dynk dem godt med eplejuice. Stivpisk kremfløte og bland inn bringebærsyltetøy i ¾ av kremen. Bland også inn noen friske bær, men pass på at du har nok bær igjen til pynt.
Legg et lag med sukkerbrød på et kakefat og bre så over bringbærkremen. Gjenta med sukkerbrød, bringebærkrem og så videre.
Stryk kremfløte på sidene av kaken. Ha resten av kremen i en sprøytepose og sprøyt flettemøster rundt kanten. Stryk et tynt lag med krem på toppen, og pynt med bær i mønster.
Sprøyt "knopper" på toppen og mellom pynten, og pynt gjerne med noen blomster om du har.
Tips!
Hvis du pynter med friske blomster, må du passe på at de ikke er giftige!
Denne saken ble første gang publisert 11/05 2009, og sist oppdatert 05/05 2017.