Sæter-lefser
Møre, nysmurte lefser går ned på høykant.
Sæter-lefser
(Ca. 30 stk.)
2 egg
5 dl sukker
5 dl H-melk
2 ts bakepulver
Ca. 700 g hvetemel
FYLL:
200 g melis
150 g meierismør
1 ss kanel
1 ts vaniljesukker
Visp egg og sukker til eggedosis og bland inn melken. Tilsett 1 dl mel blandet med bakepulver først. Rør så inn mer mel til deigen er fast nok til å kunne kjevles. Form deigen til 30 runde boller som trykkes lett flate før man starter å kjevle.
Kjevle tynt ut, ca. 2 mm og stek på takke ved middels varme, trinn 2. Avkjøles under klede. Lagres tørt, kjølig og tildekket.
Ved bruk bløtes lefsene med lunkent vann på begge sider før de smøres med smørkrem. Brettes doble og klippes i pene snipper.
Lefsene kan gjerne smøres ferdige og fryses ned.
Denne saken ble første gang publisert 24/07 2008, og sist oppdatert 04/05 2017.