Deilig og seig fristelse
Uimotståelig konfektkake
Her er drømmekaken! Pisket krem balanserer smaken, og Daimen på toppen blir prikken over i-en.
(Ca. 8 biter)
200 smør
100 g kokesjokolade
4 egg
4 dl sukker
1 dl kakao
1 ts vaniljeekstrakt
1 ts bakepulver
3 dl hvetemel
1 dobbel Daim
PYNT:
3 dl kremfløte
2 doble Daim
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.
Pisk egg og sukker. Bland i sjokoladesmøret. Sikt sammen kakao, hvetemel, vaniljesukker og bakepulver og bland i. Hakk Daimsjokoladen og vend inn i deigen til slutt.
Ha deigen i en liten rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175° i ca. 35 min. Kaken skal fortsatt være bløt i midten.
Ta kaken ut av formen og la den avkjøles i kjøleskapet i minst 3 timer, ev. over natten, før du tar kaken ut av formen.
Fjern kakeformen og sett kaken på et passende kakefat.
Pisk kremfløten til luftig krem og fordel over kaken. Hakk Daimsjokoladen og dryss på toppen.
La kaken stå i kjøleskapet frem til servering.
Les også:
Hvetekransen du baker i en fei
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.
Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør
Denne saken ble første gang publisert 09/10 2015, og sist oppdatert 02/05 2017.