Ferdig på 1-2-3!

Hvetekransen du baker i en fei

By på nystekt krans i løpet av en times tid! Siden det er brukt bakepulver og ikke gjær, er den rask å lage. Jordbærene kan du enten droppe eller bytte med dine favorittbær.

ENKEL OG GOD: Denne hvetekransen kan du slenge sammen hvis du får uventede gjester. Kos deg med ettermiddagskaffen!
ENKEL OG GOD: Denne hvetekransen kan du slenge sammen hvis du får uventede gjester. Kos deg med ettermiddagskaffen! Foto: Tine.no
Sist oppdatert
20 FRISTELSER: Gled deg til vårt gjærbakstbilag i uke 37, der du blant annet får oppskriften på disse godbitene.
20 FRISTELSER: Gled deg til vårt gjærbakstbilag i uke 37, der du blant annet får oppskriften på disse godbitene. Foto: Svein Brimi

1 stor krans

250 g smør, rom­tem­pe­rert

150 g suk­ker

2 egg

2 dl melk

500 g hve­te­mel

½ ts kar­de­mom­me

5 ts ba­ke­pul­ver

100 g ro­si­ner

1 egg til pens­ling

ca. 10 mand­ler, hak­ket

1–2 ss per­le­suk­ker

•Rør smør og suk­ker hvitt. Rør inn eg­ge­ne, ett om gan­gen.

Sikt sammen mel, kryd­der og ba­ke­pul­ver og bland det vekselvis i smør­­kremen med melk.

Elt dei­gen lett sammen. Bland inn ro­si­ner.

Sett dei­gen med to skje­er på ste­ke­­­­plate dek­ket med ba­ke­pa­pir til en krans.

Pens­le kring­len med egg og strø over hak­ke­de mand­ler og suk­ker. Stek kring­len til den er gyl­len ved 210° i ca. 35 min.

Les også:

Klassiske Dronningen av Saba

Fargerik og frisk ostekake

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.
Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Denne saken ble første gang publisert 03/09 2015, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også