Ferdig på 1-2-3!
Hvetekransen du baker i en fei
By på nystekt krans i løpet av en times tid! Siden det er brukt bakepulver og ikke gjær, er den rask å lage. Jordbærene kan du enten droppe eller bytte med dine favorittbær.
1 stor krans
250 g smør, romtemperert
150 g sukker
2 egg
2 dl melk
500 g hvetemel
½ ts kardemomme
5 ts bakepulver
100 g rosiner
1 egg til pensling
ca. 10 mandler, hakket
1–2 ss perlesukker
•Rør smør og sukker hvitt. Rør inn eggene, ett om gangen.
Sikt sammen mel, krydder og bakepulver og bland det vekselvis i smørkremen med melk.
Elt deigen lett sammen. Bland inn rosiner.
Sett deigen med to skjeer på stekeplate dekket med bakepapir til en krans.
Pensle kringlen med egg og strø over hakkede mandler og sukker. Stek kringlen til den er gyllen ved 210° i ca. 35 min.
Les også:
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.
Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør
Denne saken ble første gang publisert 03/09 2015, og sist oppdatert 02/05 2017.