Bak i langpanne
Sjokoladedrøm
En herlig mandelbunn, rikelig med suksesskrem og sjokolade på toppen. Denne kaken er umulig å motstå.
(ca. 20 biter)
6 eggehviter
400 g sukker
400 g mandler, malte
4 ts bakepulver
GUL SUKSESSKREM:
6 eggeplommer
1½ dl kremfløte
150 g sukker
2 ts vaniljesukker
200 g smør
SJOKOLADEGLASUR:
200 g kokesjokolade
2 ss smør
•Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk til tykk marengs.
Bland malte mandler og bakepulver og vend det inn i marengsen.
Fordel deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne, ca. 30 x 40 cm. Stek kaken midt i ovnen ved 175° i 20 min.
Avkjøl kaken i langpannen til den er helt kald.
Ha eggeplommene til den gule kremen i en tykkbunnet kjele sammen med kremfløte og sukker. Kok opp under stadig omrøring og la kremen småkoke til den får en tykk konsistens. Ta kjelen av platen og rør inn vaniljesukkeret og deretter romtemperert smør i klatter.
Avkjøl kremen til den er helt kald og nokså tykk i konsistensen.
Bre først suksesskremen jevnt over mandelbunnen i langpannen. Sett kaken i kjøleskapet over natten, alternativt et par timer i fryseren.
Smelt kokesjokoladen sammen med smøret. Avkjøl den smeltede sjokoladen litt, men ikke mer enn at den fortsatt er helt flytende.
Ta kaken ut av kjøleskapet eller fryseren og smør den smeltede sjokoladen raskt over den kalde kaken i et tynt lag. Sett kaken kjølig igjen, til sjokoladeglasuren stivner.
Del kaken opp i firkanter med en skarp kniv.
Les også:
Gulrotkake med biter av mørk og lys sjokolade
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.
Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør
Denne saken ble første gang publisert 22/07 2015, og sist oppdatert 02/05 2017.