Bak i langpanne

Sjokoladedrøm

En herlig mandelbunn, rikelig med suksesskrem og sjokolade på toppen. Denne kaken er umulig å motstå.

Populær: Veldig lurt at du har en hel langpannekake å by på, for denne kaken blir populær!
Populær: Veldig lurt at du har en hel langpannekake å by på, for denne kaken blir populær! Foto: Kristine Ilstad/detsøteliv.no
Sist oppdatert
Fritt levert: Har du lyst på en hel bok full av deilige kakeoppskrifter? Bestill praktverket KAKER til fest og hverdag på SMS i dag for kun kr 69! Send SMS med ordet HJKAKER til 2205.
Fritt levert: Har du lyst på en hel bok full av deilige kakeoppskrifter? Bestill praktverket KAKER til fest og hverdag på SMS i dag for kun kr 69! Send SMS med ordet HJKAKER til 2205.

(ca. 20 bi­ter)

6 eg­ge­hvi­ter

400 g suk­ker

400 g mand­ler, mal­te

4 ts ba­ke­pul­ver

GUL SUK­SESS­KREM:

6 eg­ge­plom­mer

1½ dl krem­flø­te

150 g suk­ker

2 ts va­nil­je­suk­ker

200 g smør

SJO­KO­LA­DE­GLA­SUR:

200 g ko­ke­sjo­ko­la­de

2 ss smør

•Pisk eg­ge­hvi­te­ne sti­ve. Til­sett suk­ke­ret litt og litt og pisk til tykk ma­rengs.

Bland malte mand­ler og ba­ke­pul­ver og vend det inn i ma­reng­sen.

For­del dei­gen i en stor, ba­ke­pa­pir­kledd lang­pan­ne, ca. 30 x 40 cm. Stek ka­ken midt i ov­nen ved 175° i 20 min.

Av­kjøl ka­ken i lang­pan­nen til den er helt kald.

Ha eg­ge­plom­me­ne til den gule kre­men i en tykk­bun­net kje­le sammen med krem­flø­te og suk­ker. Kok opp un­der sta­dig om­rø­ring og la kre­men små­ko­ke til den får en tykk kon­si­s­tens. Ta kje­len av pla­ten og rør inn va­nil­je­suk­ke­ret og deretter rom­tem­pe­rert smør i klat­ter.

Av­kjøl kre­men til den er helt kald og nokså tykk i kon­sis­ten­sen.

Bre først suk­sess­kre­men jevnt over man­del­bun­nen i lang­pan­nen. Sett ka­ken i kjø­le­ska­pet over nat­ten, al­ter­na­tivt et par ti­mer i fry­se­ren.

Smelt ko­ke­sjo­ko­la­den sammen med smø­ret. Av­kjøl den smel­te­de sjo­ko­la­den litt, men ikke mer enn at den fort­satt er helt fly­ten­de.

Ta ka­ken ut av kjø­le­ska­pet eller fry­se­ren og smør den smel­te­de sjo­ko­la­den raskt over den kal­de ka­ken i et tynt lag. Sett ka­ken kjø­lig igjen, til sjo­ko­la­de­gla­su­ren stiv­ner.

Del ka­ken opp i fir­kan­ter med en skarp kniv.

Les også:

Saftig waleskringle

Gulrotkake med biter av mørk og lys sjokolade

Fargerik og frisk ostekake

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.
Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Denne saken ble første gang publisert 22/07 2015, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også