Oppskrift: Enkel sjokoladekake
Mørk, uimotståelig søtsak
Denne uimotståelige sjokoladekaken tar seg godt ut på kakebordet.
10 biter
200 g smør
100 g mørk sjokolade
2 egg
1 dl sukker
2 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 ss smør
GLASUR:
2 ss kaffepulver
1 ss vann
50 g smør
100 g mørk sjokolade
PYNT:
3 ss finhakket sjokolade eller kakestrøssel
Smelt smør og sjokolade over vannbad. Rør forsiktig.
Pisk egg og sukker til en lett og luftig eggedosis. Bland i den smeltede sjokoladeblandingen.
Deretter har du mel, bakepulver og vaniljesukker litt om gangen. Rør mellom hver gang.
Pensle formen som rommer 1½ liter med smør og ha i røren.
Stek kaken ved 175° i nedre del av ovnen i ca. 40 min. Avkjøl kaken 20 minutter.
Løs opp pulverkaffen i det kokende vannet. Ha i smør og sjokolade, og smelt ved svak varme.
Fordel glasuren over kaken, og dryss over finhakket sjokolade eller kakestrøssel.
LES OGSÅ:
Sjokoladekake med nøtter og krem
Samleside: Flere kakeoppskrifter fra Hjemmet
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.
Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør
Denne saken ble første gang publisert 20/04 2015, og sist oppdatert 01/05 2017.