Oppskrift på fruktkake

Tradisjonsrik kake

Tenker du å lage fruktkake til jul, er det på tide å lage den nå. Jo mer tørket frukt og nøtter du har i den, desto bedre blir den.

SMAKFULL: Kaken kan modnes på et kjølig sted i flere måneder, og den blir bare mer og mer saftig etter hvert som frukten får gitt fra seg mer og mer væske. Den skal ikke fryses.
SMAKFULL: Kaken kan modnes på et kjølig sted i flere måneder, og den blir bare mer og mer saftig etter hvert som frukten får gitt fra seg mer og mer væske. Den skal ikke fryses. Foto: Foto: Tine.no
Sist oppdatert
SAFTIG FRUKTKAKE
SAFTIG FRUKTKAKE Foto: Foto: Tine.no

250 g smør

2 dl sukker

4 egg

4½ dl hvetemel

½ ts salt

1½ ts bakepulver

5 dl tørket, finhakket fruktblanding

(rosiner, aprikoser, korinter, sukat, svisker)

1 dl cocktailbær

1 dl valnøtter

Rør smør og sukker hvitt og porøst. Tilsett eggene, ett om gangen, og rør godt mellom hvert egg. Bland hvetemel, salt og bakepulver, og rør i den finhakkede frukten.

Del cocktailbærene i fire deler og bland i. Tilsett valnøttene, og rør alt til røren sammen. Fyll røren i smurt og strødd form, rund form eller brødform. Glatt til overflaten med slikkepott.

Stekes i ovnen på nederste rille ved 150 grader i 45-60 minutter.

Avkjøl kaken før du hvelver den.

Her finner du flere søte oppskrifter fra Norsk Ukeblad:

Eplesnitter med marsipan

Kryddepepperkake med blåmuggost

Denne saken ble første gang publisert 04/11 2014, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også