tørre lepper
6 tips mot tørre lepper
Det verste du kan gjøre er å slikke på tørre og sprukne lepper.
Klimaet i Norge kan fare hardt med huden og ofte gjøre den gusten. Dette gjelder også for leppene. Tørre og sprukne lepper er noe mange sliter med, spesielt om vinteren. Ikke bare er det ubehagelig, irriterende og smertefullt - det kan også føre til at munnviker blir såre og sprekker.
- Tørre og sprukne lepper er en uvelkommen klassiker som ofte hører vinteren til - men kjør på med en god leppeskrubb og leppepomade, så holder du problemet i sjakk, sier makeup-artist og skjønnhetsekspert Tove Eggen.
Her er 6 tips mot tørre og sprukne lepper:
1. Ikke slikk
Det er ofte veldig fristende å slikke på leppene når de blir tørre i kulda. Ikke gjør det. Fuktigheten fra spyttet gjør leppene enda mer flakete. Spytt fordamper nemlig raskt og fører til at leppene blir enda mer skrukkete.
Invester heller i en ekstra leppeomade og legg den enten i jakkelommen eller en veske du ofte går med.
Les også: Slik renser du huden riktig
2. Drikk vann
Leppene er en del av hudens organ, og trenger like mye fuktighet innenfra som utenfra. Dehydrering fører til sprukne lepper. Vær derfor flink til å drikke masse vann.
Er du en av dem som glemmer å få i deg de viktige H2O-dråpene, kan et lurt tips være å legge fruktbiter i vannet. Sitron, appelsin og agurk gir dessuten en friskere smak. Legg også vannflasker overalt, både på jobb og hjemme, slik at du alltid blir minnet på å drikke nok.
3. Skrubb leppene
Om vinteren blir leppene ofte ru og flassete, derfor er det viktig å fjerne alle de døde hudcellene som legger seg som et lag utenpå. Du trenger ikke investere masse penger i en leppeskrubb.
Lag heller en selv ved hjelp av to t-skjeer olivenolje og litt sukker. Bland sammen, og skrubb leppene i et minutt en til to gang i uken. Sukkeret fungerer eksfolierende, mens oljen gir fuktighet.
Husk å bruke lunkent vann når du skyller av. Varmt vann tørker ut.
Les også: Dette kan være årsaker til endringer i huden
4. Massér leppene
Mens du påfører leppebalmen kan du massere munnen med et lett trykk fra fingrene. Ikke bare setter du i gang blodsirkulasjonen, leppene føles også friskere og fyldigere.
5. Vær nøye med ingredienser
Ikke alle stoffene i leppepomader er like gode. Bruk derfor litt tid på å gå gjennom ingrediensene i det produktet du velger å investere i. Sheabutter, bivoks, vitamin A og E, jojobaolje, neroli, kokkosnøttolje og lanolin har en pleiende og beskyttende effekt samtidig som den opprettholder fuktigheten i leppene.
Produkter med mineraloljebase vil ikke pleie leppene, men tørke dem ut. Vær også oppmerksom på at leppebalmen din har solfaktor. Den tynne huden på leppene er nemlig svært utsatte for skadelige UV-stråler, så her anbefaler vi enten faktor 15 eller oppover.
Les også: Slik behandler du tørr hud
6. Invester i leppemaske
En leppemaske gir mye næring til leppene. Integrer leppepleien inn i skjønnhetsrutinen din og gjør det en til to ganger i uka for å holde dem myke og delikate.