Ansiktsolje Olio Lusso fra Rodin

Ansiktsoljen alle elsker

Linda Rodin er for mange kjent som et ettertraktet moteblogger-objekt, men den 65 år gamle skjønnheten står også bak den største skjønnhetssnakkisen akkurat nå.

VI TESTET: For å se om luksusoljen virkelig var så bra som alle skulle ha det til - og verdt sine 950 kroner, testet Klikk Mote-journalist, Tove Eggen (30), Olio Lusso morgen og kveld i én uke.
VI TESTET: For å se om luksusoljen virkelig var så bra som alle skulle ha det til - og verdt sine 950 kroner, testet Klikk Mote-journalist, Tove Eggen (30), Olio Lusso morgen og kveld i én uke. Foto: FOTO: Tove Eggen
Sist oppdatert

Tove Eggen

Tove Eggen (31) er utdannet makeupartist og hårstylist ved Art Complexion Make Up Skole, samt motejournalist ved London College of Fashion.

Ved siden av over et tiår med frilansvirksomhet, jobber hun også som makeuplærer og stylist, og har de siste fem årene bodd og jobbet i London og Barcelona.

Ifølge stylisten Linda Rodin startet oljeeventyret helt tilfeldig.

- Jeg har alltid elsket oljer, men under en ferie i Europa begynte supermodellen Laetitia Casta og jeg å hamstre oljer fra helsekostbutikker. Målet var å blande oss frem til noe vi kunne bruke på oss selv, men da mannen hennes kom hjem og lurte på hva i helvete den lukten som stinket helt fra heisen var, kastet vi blanding ut og så på det hele som en morsom opplevelse, forteller Rodin til nettmagasinet Into The Gloss.

Men vel hjemme i New York kunne ikke Rodin legge fra seg ideen om å lage sitt eget skjønnhetsprodukt, hvorpå hun på nytt samlet sammen oljer - denne gangen de hun selv hadde brukt gjennom årene, som Arganolje fra Marocco og Calendula fra Sør-Afrika.

Til slutt satt Rodin med 11 oljer og blandet dem sammen i en kaffekopp på baderommet som hun fylte opp på små brune apotekflasker og delte ut på fotoopptak og blant venner. Slik lyder historien i det minste.

Testet av kjendiser

Rodin, med blant annet modeller, makeupartister og skuespillere som sine nærmeste venner, ba om ærlige tilbakemeldinger på den hjemmelagede oljeblandingen, og lovordene lot seg ikke vente med. Folk elsket den!

Og når man vet at Rodin omgås med superstjerner som Laetitia Casta, Madonna, Halle Berry, Gisele Bundchen og Adriana Lima, er det klart at hvermannsen også ville ha sin del av kaka.

- Rodin Luxury Face Oil er kanskje verdens mest berømte ansiktsolje. Produktet har fått kultstatus blant både kjennere i bransjen, modeller og kjendiser, forteller Jofrid Nyka Kolstø, fra parfymeriet Heaven Scent som fører oljen i Norge.

To år senere, og utallige timer på baderommet, hadde den daværende 58-åringen kommet frem til den perfekte blandingen som gjorde alt hun hadde savnet i tradisjonelle hudpleieserier.

- Jeg ønsket meg anti-aging-produkter som hadde en umiddelbar virkning, som tydelig pleiet huden uten å være for komplisert eller tidkrevende å bruke.

Den New York-baserte stylisten gikk sammen med en lokal fabrikant i New Jersey, og skjønnhetsproduktet Olio Lusso Face Oil ble dermed født i 2007.

ANSIKTSOLJE: Olio Lusso fra Rodin fikk raskt kultstatus blant kjendiser og i moteindustrien.
ANSIKTSOLJE: Olio Lusso fra Rodin fikk raskt kultstatus blant kjendiser og i moteindustrien. Foto: FOTO: Rodin

Ventelister

Rodin er kjent for sin umåtelige perfekte klesstil, uansett alder, og sverger selv til så lite skjønnhetsprodukter og tid foran speilet som mulig - bortsett fra sin faste Shu Uemura leppeblyant.

- Jeg har ikke brukt sminke siden jeg var 25, og håret orker jeg ikke gjøre noe med, så jeg klipper det selv om setter det opp. Jeg begynte å bli gråhåret da jeg var 35, og lar det bare være slik - det holder med at jeg napper brynene mine regelmessig. Så da kan jeg bare hoppe ut av dusjen og slenge på Olio Lusso og en leppestift og løpe ut døra, forteller den tidligere modellen til Into The Gloss.

Ansiktsoljen ble raskt oppdaget av de største motemagasinene, selv om fabrikanten kun lagde 3000 flasker av gangen for å sikre en høy kvalitet.

I tillegg selges oljen, som i dag har blitt en del av en serie på ti produkter, (deriblant en leppepomade-ring!), kun via eksklusive utsalgssteder.

- Det er generelt stor etterspørsel etter Olio Lusso, og det hender at vi har ventelister da produsenten ikke alltid klarer å møte etterspørselen. Dette er fordi noen av ingrediensene kan være vanskelige å få tak i, og Rodin nekter å gå på kompromiss av kvaliteten, forklarer Kolstø.

Kjendiser som Liv Tyler og Gwyneth Paltrow har ofte blitt sitert om sin elsk for produktet, og sistnevnte lister ansiktsoljen opp som del av sin faste skjønnhetsrutine på sin egen nettside, The Goop.

Mye bra, noe dårlig

HJEMMELAGET: Linda Rodin (65) bestemte seg for å kombinere alle sine favorittoljer og kom opp med en av tidenes mest populære ansiktsoljer. Men; er den virkelig så god som alle skal ha det til?
HJEMMELAGET: Linda Rodin (65) bestemte seg for å kombinere alle sine favorittoljer og kom opp med en av tidenes mest populære ansiktsoljer. Men; er den virkelig så god som alle skal ha det til? Foto: FOTO: Heavenscent

For å finne ut av om denne kult-ansiktsoljen virkelig var så god som alle skulle ha det til, har vi i Klikk Mote både testet produktet og funnet ut mer om ingrediensene og sammensetningen av oljene.

Ingredienslisten til Olio Lusso:

Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Olea Eurpaea (Olive) Fruit Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil, Rosa Canina Fruit Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Argania Spinosa Kernel Oil, Jasminum Officinale (Jasmine) Oil, Arnica Montana Flower Extract, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Flower Oil, Calendula Officinalis Flower Oil, Tocopheryl Acetate, Benzyl Alcohol, Benzyl Benzoate, Benzyk Salicylate, Farnesol, Eugenol, Limonene, Geraniol, Linalool, Isoeugenol,

Vi ba Siri Rakeie, faglærer i kosmetisk kjemi ved Hudpleieakademiet, om å ta en titt på ingredienslisten til ansiktsoljen, og fortelle oss litt mer om et par av dem.

- Arganolje er jo en olje som er veldig populær for tiden, mye brukt i hårprodukter, men kommer nå også mer og mer i hudpleieprodukter. Arganolje inneholder blant annet tocoferoler (E-vitamin) som er gode antioksidanter. Gir næring og fuktighet, men trekker fort inn og føles ikke fet på huden, forklarer Rakeie og fortsetter:

- Ringblomst er kjent for å være beroligende og sårhelende. Supert på eksem, hudirritasjoner. E-vitamin er en god antioksidant og fuktighetsgivende, mens Arnica virker helende og antiinflammatorisk, altså betennelsesdempende.

En nærmere titt på ingredienslisten viser at 11 av de 12 første ingrediensene er oljer, som alle er i sin naturlige form, i tillegg til Arnica blomstekstrakt.

De neste ni ingrediensene, derimot, ser ikke like vennlige ut, så vi studerte noen av dem i den norske kosmetikkboken, eller ingrediensleksikonet om du vil, "Din Kosmetikk og Hudpleieguide" - skrevet av Cand Pharm Monika Andersen, med forfatterens tillatelse til gjengivelse.

Boken, som blant annet brukes som pensum ved flere hudpleieskoler, forklarer følgende:

  • Benzyl Alcohol brukes som parfymestoff, konserveringsstoff eller oppløsningsstoff, og er oppført på EU's liste over potensielt allergifremkallende parfymestoffer.
  • Benzyl Benzoate er antimikrobiell, parfymestoff og oppløsningsmiddel som også står oppført på den samme allergilisten.
  • Benzyl Salicylate er et parfymestoff og er UV-absorberende, og står oppført på den samme allergilisten.
  • Euenol er denaturerende, parfymestoff og tonic som står oppført på den samme allergilisten.
  • Limonene brukes som deodorant, parfymestoff eller oppløsningsmiddel. Lokalirriterende, allergifremkallende og giftig for organismer i vann. Oppført på EUs liste over allergifremkallende parfymestoffer.
  • Geroniol er parfymestoff og tonic som står oppført på den samme allergilisten.
  • Linalool brukes som deodorant eller parfymestoff og står oppført på den samme allergilisten.
  • Isoeugenol er aromastoff eller parfymestoff med mulig fare for varig helseskade og fosterskadene effekt.

Det skal sies at dette er svært vanlige ingredienser i kosmetikk og hudpleie generelt, og da de står oppført nederst på ingredienslisten er de ikke like aktive som de øvrige ingrediensene.

Vi testet

Vi måtte selvsagt teste den populære ansiktsoljen selv, og etter én uke med daglig påføring både morgen og kveld, har jeg fått et ganske godt inntrykk av produktet.

Det man umiddelbart merker er at den er virkelig fuktighetsgivende, og holder seg slik utover dagen.

VI TESTET: Klikk Mote-journalist Tove Eggen testet den beryktede oljen.
VI TESTET: Klikk Mote-journalist Tove Eggen testet den beryktede oljen. Foto: FOTO: Tove Eggen

Ifølge bruksanvisningen skal man bruke to til tre dråper som enkelt kommer ut av pipetten i korken, men jeg kjørte like gjerne på med en halv pimpett per påføring og smurte overflødig olje på hender og mine tørre albuer.

Cirka en time i etterkant kan man fortsatt føle at man er litt oljete og å påføre flytende sminke umiddelbart etter påføring er nærmest umulig.

Men; huden blir faktisk glødende og relativt jevn i tonen av de berikende oljende og beroligende elementene at man ikke føler behov for sminke uansett. Jeg forstår godt at Linda Rodin kun slenger på seg leppestifter og fikser bryna litt.

Null akne

Jeg har ikke fått noen form for akneutbudd, selv om det kan være vanlig når man prøver ny hudpleie generelt - spesielt oljebaserte. Huden føles glatt og fin ut, uten at jeg merker de store forbedringene ellers etter kun én uke.

Den har en umiddelbar effekt, men etter å ha vasket ansiktet føles huden ganske lik - dog, et lite hakk mer spenstig, så det blir spennende å se utviklingen.

Jeg har ikke merket noen allergiske reaksjoner, og må bare passe på å ikke få oljen for nærme øynene da jeg bruker kontaktlinser som lett kan bli flekkete.

Helt ærlig forventet jeg ikke å bli så veldig imponert av produktet, men merker nå at jeg er fan, og jeg har med meg oljen i vesken hvis jeg ikke rekker å smøre huden om morgenen.

Les også:

Vi har testet håroljer og funnet vår favoritt

- Arganolje kan misfarge håret

Dette er alle kvinners drømmekjole

Denne saken ble første gang publisert 11/06 2014, og sist oppdatert 03/05 2017.

Les også