Lapper oppskrift
Sunne lapper
Lapper med havregryn er et sunt og ikke minst deilig alternativ til brødskiva!
Pannekaker eller lapper er en populær frokost, og jeg lager det ofte. Vanligvis lager jeg søte pannekaker, med ingredienser som sukrin, kanel og gjerne kardemomme.
Nå hadde jeg lyst å prøve meg på en litt annen versjon, som ikke var søt og som jeg kunne bruke som et alternativ til den tradisjonelle brødskiva.
Det ble en stor suksess, og jeg tror sannelig jeg har fått en ny frokostfavoritt. Disse små lappene, eller pannekakene er utrolig lette å lage og var utrolig gode med ost og skinke!
Rekker du sjelden frokost? Saftige matmuffins er supert å ta med i veska
Du trenger:
60 g store havregryn
2 egg
2 ss kesam
En klype salt
Vann
Slik gjør du:
1. Rør ingrediensene sammen, og tilsett litt vann slik at du får en jevn fin konsistens.
2. Bruk stavmikser til å knuse grynene. La røren stå å svelle i noen minutter.
3. Stek pannekakene i en varm stekepanne. Hvor store du ønsker er helt opp til deg, jeg lagde mage små denne gangen, men det er ingenting i veien for å lage dem litt større.
4. La dem avkjøle på rist, og finn frem favoritt pålegget ditt. Jeg hadde ost, kalkunskinke, bananskiver og smøreost.
Fortsetter under bildet!
Oppbevar i kjøleskap
Jeg håper disse små proteinlappene kan være til inspirasjon. Jeg kaller dem proteinlapper fordi de inneholder både egg og kesam som begge er to svært proteinrike ingridienser.
Proteiner bidrar til å holde deg mett lenger, og gir en gunstig blodsukker stigning. Du kan med fordel lage opp mange, og ha dem ferdig stekt i kjøleskapet natten over.
Det har jeg selv testet, og de smaker like godt kalde. På den måten kan du lage opp kvelden før, og ha både frokost og lunsj klar til dagen etter.
Les bloggen til Maren her!
Flere frokostfavoritter:
Denne saken ble første gang publisert 12/04 2015, og sist oppdatert 28/06 2017.