Rødbetsuppe oppskrift
Deilig rødbetsuppe
Rødbetsuppe er en sunn og næringsrik middag, som smaker helt himmelsk!
I tillegg til å smake nydelig er rødbeter en super grønnsak med gode helseeffekter.
Det er vist at inntak av rødbeter kan øke prestasjonen under trening. Dette skyldes deres høye innhold av nitrat.
De er en kilde til vitaminer, mineraler, antioksidanter og fiber. Rødbeter kan derfor være med å forebygge lidelser som hjerte- og karsykdommer og visse former for kreft.
Blogger Elin Anita Melaas deler oppskriften på sin deilige rødbetsuppe med Kamille.
Du trenger:
• 1 løk
• 2 fedd hvitløk
• 2 gulrøtter
• 2 poteter
• 2-3 rødbeter
• Litt olje eller smør til steking
• 1 l vann
• 2 blokker kyllingbuljong
• 1 ss tomatpure
• Mineralsalt
• Nykvernet pepper
• Philadelphiaost
Se fremgangsmåte under bildet!
Slik gjør du:
1. Rens og hakk løk og hvitløk. Skjær grønnsakene i store biter.
2. Surr løk og hvitløk i på middels varme i 1-2 minutter. Tilsett så grønnsakene og la de surre med under omrøring i noen minutter.
3. Ta de stekte grønnsakene over i en kjele. Tilsett kyllingbuljong, tomatpure og vann.
4. La suppen putre under lokk i rundt 20 minutter til grønnsakene er møre. Kjør en stavmikser i suppen til den har helt jevn konsistens.
5. Smak til med salt og pepper. Ta til slutt i philadelphiaost.
Denne saken ble første gang publisert 10/03 2015, og sist oppdatert 01/05 2017.