Oppskrift energibar
Sunne energibarer
Hjemmelaget energibar er et supert alternativ til de du kjøper i butikken. Metter godt og gir kroppen gode næringsstoffer.
Enten du trenger påfyll etter en treningsøkt eller bare har lyst på noe søtt - er hjemmelagde energibarer et supert alternativ.
De er energitette, men også kaloritette.
Selv om de er proppet fulle av sunne fettsyrer, er det lurt å ikke spise opp alle sammen på en dag. Selv om de er farlig gode, tipser ernæringsfysiolog og blogger Elin Melås.
Du trenger:
Oppskriften passer til en et ildfast fat på rundt 20x30 cm (vanlig lasagneform).
100 g havregryn
50 g hasselnøtter
50 g mandler
25 g valnøtter
40 g sesamfrø
40 g solsikkekjerner
40 g gresskarkjerner
1 ts kanel
70 g tørket frukt (som for eksempel mango, tranebær, aprikos, gojibær)
50 g mørk sjokolade
4 ss honning
4 ss peanøttsmør eller kokosfett (det du har/liker best)
Slik gjør du:
1. Hakk nøtter. Bland alt det tørre.
2. Sjokolade: velg om du hakker den opp og har det i bladingen før den steker eller smelter den og heller det over etterpå.
3. Varm opp honning og peanøttsmør eller kokosfettet. Når dette er smeltet og blandet, så bland det i resten av ingrediensene.
4. Ha massen over i en bakepapirkledt langpanne. Trykk godt ned og ut i kantene.
5. Stekes på 175 grader i 25-30 minutter, til overflaten blir tørr og gyldenbrun.
6. La det ferdige resultatet avkjøles litt før du har på smeltet sjokolade (om du ikke hadde denne inni) og del opp i passende biter.
Oppbevares kjølig.
Denne saken ble første gang publisert 27/03 2015, og sist oppdatert 01/05 2017.