Suppe
Gulrot- og ingefærsuppe
En superenkel suppe som gir deg ekstra futt og overskudd!
Tilberedningstid: 10 min. + koking
Du trenger (til 4 personer):
2 ss smør
1 ss olivenolje
1 liten løk, hakket
4 gulrøtter, hakket
7 dl kyllingbuljong
1 ts malt kummin
2 ss revet, fersk ingefær
¼ ts cayenne
2 dl gresk/ tyrkisk yoghurt, el. matyoghurt
Slik gjør du:
1. Smelt smøret i en kjele sammen med olivenolje på middels varme.
2. Ha i hakket løk og la det surre til løken er blank, ca. 5 min.
2. Ha i gulrot og buljong. Kok opp på høy varme, skru ned og la det putre til gulrotbitene er myke, ca. 20 min.
3. Kjør det hele i omganger i en blender eller bruk en stavmikser rett i kjelen.
4. Tilsett kummin, ingefær og cayenne. Smak til med salt.
Server med en klatt yoghurt.
Tips! En mer asiatisk variant? Tilsett 1 boks kokosmelk, litt ingefær, chili og ferskkoriander. Ha gjerne i kyllingbiter også.
Oppskriften er levert av Hanne Buxrud
Denne saken ble første gang publisert 18/01 2012, og sist oppdatert 03/05 2017.