Hva kan du om angora?
Legg genseren i fryseren
Det beste tipset mot lo.
Fakta om angora
Det er lett å la seg forvirre over opphavet til angoraen, da det finnes både angorakaniner og angorageiter. Men angorageitene har ingen ting med det myke, pusete angoragarnet å gjøre bortsett fra navnet. Angorageiten produserer nemlig det flotte materialet mohair. Ordet angora kommer fra byen Ankara i Tyrkia, der man brukte betegnelsen på en geit med lang, myk og bløt hårstruktur. Etterhvert ble betegnelsen angora felles for alle dyr med denne pelskvaliteten. Angorakaniner, angorageiter og også angorakatter har navnet sitt herfra.
Noen strikkegensere loer mer enn andre. Kanskje særlig angoragenseren.
De fleste er enige i at angora er et pent, behagelig og eksklusivt materiale.
Men etter å ha opplevd at den mørke buksa blir dekket av lyse, pusete hår noen ganger, så vegrer man seg ofte for å ikle seg pusegensere.
Heldigvis finnes det bedre løsninger enn å bruke opp en klesrulle hver gang du har hatt på deg et angora-plagg.
Nemlig; Å legge det i fryseren!
Vi testet dette tipset selv for å bli helt overbevist, og det fungerte over all forventning! Flere bloggere har også testet ut ullgensertipset med stort hell, blant annet modellen og bloggeren Camilla Pihl.
Slik gjør du
Putt angora-plagget i en plastpose og legg det i fryseren over natten. Når du tar genseren ut, kan du riste den og fjerne overflødige hår med en klesrulle.
Ikke nok med at den loer mindre, vi opplevde også at den blir mindre statisk å ha på seg.
Har du en kløende ullgenser kan denne også få en omgang i fryseren; kløende ullgensere blir behagelige og myke igjen, hvis de får ligge å fryse litt!
Du kan finne angoraplagg i hos mange forhandlere om dagen. Merker som Acne, Malene Birger og H&M har noen fine varianter denne sesongen. Trenger du hjelp til å kontakte forhandlere kan du finne forhandlerliste fra A-Å her.
Les også:
Tenk at noe så lite kan skape så stor debatt
OMG - jeg dør! - M.O.D - lær deg motespråket!
Quiz: Test deg selv i motespråket her
Denne saken ble første gang publisert 22/03 2012, og sist oppdatert 03/05 2017.