Oppskrifter for hele uka
Supermiddag hver dag
Sannsynligvis byr denne ukemenyen på noe du ikke har prøvd før.
Endelig mandag!
I forrige uke lagde jeg en ukemeny med mye fisk. Tidligere har jeg laget en ukemeny med billig mat og en annen med husmannskost som mange satte pris på.
Her er en rykende fersk ukemeny. Den er satt sammen av syv retter jeg liker kjempegodt. Den som følger denne menyen vil forhåpentligvis ikke bare like maten, men også stifte bekjentskap med én eller flere nye retter.
Mandag
På mandag tar vi et langt sprang fra den norske hverdagen og finner en gul, indisk perle av en risrett. Biryani er det mest eksotiske innslaget på denne menyen. Ikke la deg skremme av en lang liste med ingredienser - det meste er krydder.
Har du lyst til å lage noen (helt supre) nanbrød til, kan du sjekke denne oppskriften (Ikke vanskelig!). Skal du virkelig slå på stortromma kan du servere en mango lassi til dessert. Dette kan bli litt av en start på uka!
Tirsdag
Linsesuppe er på menyen på tirsdag. Dersom man ikke har laget linsesuppe før er det kjekt å vite at mange linser bør bløtlegges i 20-30 minutter. I mellomtiden kan man finhakke grønnsakene og steke dem sammen med løken og hvitløken. Litt stekt pølse eller fisk er supert til.
Onsdag
Vi skal hjem igjen. Fiskekaker er noe man ofte kjøper ferdig, men denne oppskriften viser med all mulig tydelighet hvor enkelt dette er å lage: Legg ingrediensene i fryseren og så kjører du fisk, salt, egg, persille og sitronskall i foodprocessoren før du har litt melk i en tynn stråle. Nå har du farsen. Og jeg lover: Dette smaker mye, mye bedre enn det du kjøper i butikken.
Oppskriften tilhører Geir Skeie som vant Bocuse d'Or for to år siden. Her er to andre oppskrifter fra Skeie.
Torsdag
Og så er det på tide å gjøre noe nytt med kjøttdeigen. Her får den følge med litt chili, kummin og koriander. Sammen med koriander, rømme og ost blir disse nachosene fort en ny favoritt...
Klarer vi å snike inn en dessert også? Hva med krokanis?
Fredag
Når helgen er her, er det fint med noe som (nesten) gjør seg selv. Coq au vin er et såkalt one-pot-wonder; alt havner til slutt i samme gryte. Husk at det er særlig i begynnelsen, når du steker bacon, at smaken dannes. Ellers er det nesten fritt fram.
Server gjerne med focaccia til - det herlige brødet som er så enkelt å lage.
Lørdag
Burgere blir sjelden feil. For å lage en bro fra fredagens franske gryte, lager vi bearnés til burgeren. Om du ikke har tatt sjansen på å lage denne, verdens beste saus, så er det ikke for sent.
Og så insisterer jeg på at du lager disse potetene til. Det lille trikset er så fabelaktig enkelt og så supergodt at du kommer til å bruke det resten av livet. Lover.
Søndag
Denne dagen er som skapt for bacalao. Legg klippfisken i bløt enten dagen før, eller tidlig på dagen. I oppskriften finner du rikelig med olje. Du kan selv regulere mengden, men jeg kan ikke anbefale å være gjerrig mot seg selv.
Ha en skikkelig god uke!
Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (5400 mennesker tar ikke feil...)
Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her
Les også:
Lars Barmens fløtegratinerte poteter
Den aller, aller beste sjokoladekaken...
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Denne saken ble første gang publisert 28/02 2011, og sist oppdatert 26/06 2017.