Test av revet ost
Snittkarakter: 2,9
Enkelt, joda. Men godt? Som oftest ikke, viser testen vår av 19 typer revet ost.
Om testen:
I testpanelet satt Arne Andreassen og Annmari Erlbeck. Begge jobber på restaurant Fabel i Fredrikstad. Erlbeck har en lang rekke første- og andreplasser i NM i konditorkunst pluss 2. plass i kokke-OL.
Andreassen er kjøkkensjef og deleier på restaurant fabel på litteraturhuset i Fredrikstad. Han har i tillegg lang erfaring fra en lang rekke av Oslos topprestauranter.
Ostene er først smakt rett fra posen, deretter er de gratinert i 5 minutter på 180 grader. Alle ostene er smakt blindt. Det vil si at panelet ikke vet hvilken ost de har smakt, men de har fått vite om de for eksempel har smakt mozzarella eller hvitost.
Ostene er vurdert etter en skala fra en til seks der seks er best. Pris er ikke med i vurderingen.