DAGENS MIDDAGSTIPS:
Ovnsbakt laks
Ovnsbakt laks
800 g skinnfri laksefilet
1 ss smør
2 stk. sitron
2 dl crème fraîche
Stekes i ovn på øverste rille. Ca 175 grader i ca 15 minutter.
Skjær fileten i 8 like store stykker. Strø litt salt over stykkene på begge sider.
Legg stykkene i en smurt ildfast form. Del en sitron på langs. Skjær halvdelene i skiver som legges mellom laksestykkene. Riv skallet av den andre sitonen og dryss det over fisken. Klipp persillen grovt og dryss den over fisken. Ha ca. 1 ss crème fraîche på hvert laksestykke. Settes i stekeovn,øverste rille, ca 175 grader. Stekes ca 15 minutter, til fisken er gjennomstekt.
Server gjerne lakseretten med en salat, f. eks denne: Høstsalat
Oppskriften er hentet fra Opplysningskontoret for meieriprodukter