Oppskrifter på krydret mat
Hold deg varm med krydder
Sterk mat holder deg varm. Her har du oppskriftene.
Mange koste seg med hjemmelagde boller og vår perfekte vaffeloppskrift i helgen. Og, ikke overraskende sjekket mange ut glovarme supper og de beste gryterettene som holder deg varm. Siden kulda ikke ser ut til å gi seg, sier jeg:
Gi meg pepper!
Gi meg karri! Chili! Jo sterkere jo bedre! Kroppen skriker etter heit mat som gjør det levelig i denne ubarmhjertige kulda.
Det er ikke godt å si hvordan det har seg, men sterk mat har en veldig varmende effekt på meg. På engelsk heter det "hot food", så jeg tipper at det ikke bare er min kropp som varmes av kryddere fra fjerne strøk.
Hvordan har det seg?
Fjerne strøk? A ha! Kanskje krydderene tar med seg litt av den tropiske varmen med seg, eller at spisskummen og karri trigger noen godt isolerte solceller i hjernen vår? Er det slik det har seg at vi rundt middagsbordet kjenner varmen sprer seg i kroppen?
Jeg er fan av placeboeffekten. Om den holder kroppen min varm - desto bedre. Det hevdes fra mange hold at ulike krydder får fart på blodsirkulasjonen. Om det er sant skal ikke jeg si noe om, men at jeg blir varmere av sterk mat - ja, det er helt sikkert.
Nedenfor har jeg samlet noen gode oppskrifter som alle er godt krydret.
Oppskrift på afrikansk lammegryte
Oppskrift på kylling i grønn karri
Oppskrift på mulligatawny (kylling og karrirett)
Oppskrift med marokanske smaker
Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook
Les også:
Lag middag for hele uka på to timer
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Denne saken ble første gang publisert 11/01 2010, og sist oppdatert 26/06 2017.