Oppskrift på ribbe
Alternativ førjulsribbe
Ribba for deg som ikke kan vente.
Skal jeg være ærlig? Det er litt for tidlig for ribbe.
Javisst, jeg har allerede laget pinnekjøtt med verdens beste kålrabistappe og multekrem, men ribbe? Nei. Ikke ennå.
Det vil si: Jeg har ikke laget ribba slik jeg skal lage den på julaften (her er Hellstrøms klassiske oppskrift).
På julaften er det strenge, tunge konvensjoner som regjerer. Du skal ikke gjøre mange fiksfakserier med maten før du blir bannlyst fra kjøkkenet.
Så derfor: Skal du eksperiementere med julematen, må du gjøre det nå. Og siden kjedene slåss om hvem som skal gi bort ribba er det ikke et økonomiske spørsmål.
Gå til Asia
For å være helt sikker på at ribba ikke er i nærheten av julekveldribba går vi til Asia. Der henter vi soyaolje, ingefær, hvitløk og honning. Det er ikke verre enn at jeg rører disse ingrediensene sammen og smører på toppen av ribba mot slutten av steketiden.
Vips! Så er ribba penslet til det ugjenkjennelige.
Oppskriften finner du nedenfor!
Er det andre som har forslag til variasjoner på ribba? Ikke nøl med å bruke kommentarfeltet nedenfor.
Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook
Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her
Les også:
Endelig: Verdens beste kjøttboller
Snickerskake: Bedre enn snickers...
Matlaging: Unngå de vanligste feilene
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Denne saken ble første gang publisert 30/11 2010, og sist oppdatert 26/06 2017.