Laks i folie
Laks i folie blir godt på denne måte
Vi har 16 ideer til deg.
Å kjenne duftene som velter mot deg når du gløtter på folien?
Ja, det gir sommerfølelsen.
Det er litt som å åpne en forundringspakke i voksenformat, tenker jeg.
I alle fall om det er gode ting i pakken, da. Og det må vi kunne klare! Nedenfor har jeg rasket sammen en drøss med forslag til hva laksen kan pakkes sammen med i en foliepakke.
Men, først har jeg bare lyst til å gi noen tips til den som føler seg vågal: Titt litt rundt deg, i hagen eller langs stiene. Du finner garantert tre ting som du kan bruke sammen med laksen i en pakke som du legger på grillen i en aluminiumsfolie:
- Ryllik (med mindre du er allergisk, selvsagt)
- Brennesle
- Geitrams
Alle disse kan godt brukes i en pakke - og det er som kjent gratis og plenty av det!
En ting som jeg liker godt er å pakke en hel hvitløk inn i folie, mens jeg likevel holder på. Om grillen er veldig varm kan man bruke dobbelt lag med folie. Når den er ferdig skjærer jeg av bunnen, klemmer ut innholdet og blander det i mykt smør. (Ja, jeg pleier å svi fingrene litt, men det må man tåle).
Vipps, så har du "sausen"!
Men, nå til ideene til laks i folie.
Ideer til laks i folie
- Laks med dill, sitron og olje
- Laks med eplebiter, pepperrot og rosmarin
- Laks med gressløk og Pernod
- Laks med bacon (stekt) kål og kastanje (fåes som mos på boks)
- Laks med bacon (stekt), linser og en skvett med sherryeddik
- Laks med sennep og vårløk
- Laks med rogn og hvitvin
- Laks med crème fraîche, sennep og erter
- Laks med avokado, chili og grapefrukt
- Laks med tynne skiver av fennikel, sitron og olje
- Laks med skiver av ingefær, kanskje en skvett soyasaus
- Laks pakket inn i mynte
- Laks med skiver av appelsin og sitron
- Laks med sennep og honning
- Laks med finhakket sjalottløk og smør
- Laks med timian
Og så kommer et hjertesukk av den nytende sorten: Prøv denne nydelige varianten på blåskjell som Bent Stiansen lagde for noen år tilbake - og tenk på det som en "saus" til laks:
Denne saken ble første gang publisert 14/06 2016, og sist oppdatert 26/06 2017.